Sari la conținut

Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împiedica organismul să intre în cetoză

dieta
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
dieta cu care artistii reusesc sa slabeasca

Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împiedica organismul să intre în cetoză.

Când încearcă să slăbească cu dieta keto, organismul pierde mai întâi toată greutatea apei și apoi începe să folosească grăsimile pentru energie. Dieta ketogenă sau dieta keto este unul dintre cele mai populare regimuri alimentare la care celebritățile și oamenii obișnuiți au apelat pentru a pierde în greutate.

Ce este cetoza?

În această rutină, o persoană trebuie să practice abstinența completă de la carbohidrați și să obțină toate caloriile din grăsimi și proteine. Când organismul încetează să mai primească carbohidrați, sursa sa cheie de energie, începe să ardă depozitele de grăsime din organism pentru a produce energie, inducând astfel pierderea în greutate. Acest proces este cunoscut sub numele de cetoză.

Cetoza (sau ketoza) este un proces natural care apare atunci când grăsimile sunt transformate în energie de catre organism – de obicei când acesta nu primeste suficientă glucoză (carbohidrați), pentru a asigura corpului energia de care acesta are nevoie.

Citeste si:

Grăsimea este defalcată în energie și corpi cetonici (produse moleculare obținute în urma procesului metabolic).

Cetoza poate avea loc când o persoană nu asimilează carbohidrați, după o perioadă de exerciții fizice intense sau atunci cand urmează o dietă cu un nivel scăzut de carbohidrați dar ridicat în grăsimi.

Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împiedica organismul să intre în cetoză

Când încearcă să slăbească cu dieta keto, organismul pierde mai întâi toată greutatea apei și apoi începe să folosească grăsimile pentru energie. Cu toate acestea, uneori, oamenii mănâncă din greșeală unele alimente în rutină crezând că sunt sănătoase – nu își dau seama că incompatibilitatea lor cu dieta ar putea împiedica organismul să intre în cetoză.

Aruncă o privire la 5 astfel de alimente sănătoase care ar putea împiedica organismul să intre în cetoză.

1. Ovăz: Când vine vorba de pierderea în greutate, ovăzul este considerat una dintre cele mai sănătoase alegeri. O sursă bogată de carbohidrați complecși, ovăzul are nevoie de timp pentru a pătrunde în fluxul sanguin sub formă de glucoză, reducând astfel senzația de foame. Cu toate acestea, în ciuda aceluiași lucru, ovăzul conține carbohidrați care pot interfera cu cetoza.

2. Fructe: Din păcate, dulciurile delicioase de care se pot bucura oamenii la o dietă obișnuită de slăbire nu se potrivesc bine cu keto. Acestea includ mere, banane, piersici, ananas, struguri și chiar curmale. Doar avocado este considerat prietenos cu keto.

3. Porumb: În ciuda conținutului său ridicat de fibre, porumbul nu merge bine cu dieta keto. Împreună cu aceasta, cartofii, cartofii dulci, morcovii și mazărea nu sunt permise în keto.

4. Fasole: fasolea, fasolea lima, lintea și fasolea neagră sunt bogate în fibre, dar nu sunt recomandate pentru keto. Ele ar putea împiedica corpul tău să intre în cetoză.

5. Sucurile de fructe: La fel ca și fructele, sucurile nu sunt, de asemenea, prietenoase cu keto, deoarece sunt bogate în zahăr și lipsesc fibre, proteine ​​și grăsimi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.