Categories: Ştiri sănătate

Ceapa, aliatul tău în lupta pentru păstrarea sănătății

Ceapa este extrem de valoroasă din punct de vedere nutrițional. Mulți o evită din cauza mirosului, însă aportul în susținerea sănătății  organismului ar trebui să te facă să nu mai ocolești această legumă.

Considerată un adevărat antibiotic natural datorită proprieților sale de a lupta cu safilococii, ceapa are un gust bun și dă savoare mâncărurilor.

Știm, poate, de la bunici, că este eficientă când suntem răciți, având, printre altele, un efect calmant asupra tusei.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, te face să plângi, încearcă să nu fugi de această legumă senzaţională pentru că ea nici nu îngrașă, având doar 44 de calorii, și ajută datorită fibrelor pe care le conține la un mai bun tranzit intestinal și la scăderea colesterolului și deci a riscului unor afecțiuni ale inimii.

Ceapa luptă, de asemenea, împotriva constipației și balonării și previne infecțiile de la nivelul tractului urinar.

Este, în același timp, un bun antiinflamator, cu efecte deosebite în afecțiuni precum guta și artrita. Ceapa previne anemia datorită conținutului său de fier și ajută la meținerea imunității, dar și sănătății pielii ca urmare a conținutului de vitamine A, B și C.

Are proprietăţi antiinflamatoare,  antiseptice și luptă inclusiv împotriva E. Coli şi Salmonella.

Este și o sursă de potasiu, cu rol în echilibrul electrolitic al organismului, și ține la distanță mai multe tipuri de cancer. Previne formarea cheagurilor de sânge, astmul, diabetul, ateroscleroza şi infecţiile la nivelul tractului digestiv datorită conținutul de quercitină.

Ceapa este folosită și în tratamentele cosmetice. Astfel, pentru a scăpa de pistrui și cuperoză se pot folosi câteva picături de ceapă într-o mască preparată cu ulei de măsline și cu suc de castraveți.

În anotimpul rece, ceapa poate fi un bun remediu naturist. Se prepară, astfel, un ingredient din suc de ceapă şi miere, în părţi egale, pentru tratarea crăpăturilor pielii şi echilibrarea pH-ului.

Există totuși şi contraindicaţii. Ceapa nu este recomandată celor care suferă de gastrită și celor care au sindrom de colon iritabil ori colită.

Este bine, de asemenea, să se  consume ceapă în mod treptat şi în cantităţi mici, pentru ca organismul să se obişnuiască și pentru a nu îngreuna digestia.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

4 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

5 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

5 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

6 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic