marți, ianuarie 31, 2023

Ceara din urechi. Se spune că unghiile și pielea oamenilor dezvăluie cât de sănătoși suntem. Cu toate acestea, medicii spun că în acestă categorie este inclusă și sănătatea urechilor.

Ceara din urechi este o funcție specifică și protectoare. Opiniile despre starea de sănătate a unei persoane se bazează, de asemenea, pe acest lucru. Prin utilizarea unui tampon în ureche, puteți verifica culoarea cerii din ureche.

Te-ar mai interesa: Ce legătură există între dermatita atopică și stre...

Ce înseamnă pentru sănătate? Opt semne pe care nu trebuie să le ignorăm

Ce dezvăluie ceara din urechea unei persoane, în funcție de culoarea acesteia:


1. Ceară de culoare gri: Poate indica faptul că pur și simplu aveți niște praf în ureche. Aceasta, deoarece aerul din marile orașe este poluat.

2. Ceară, cu urme de sânge: În acest caz, cele mai probabil este posibil să fi suferit o perforare a timpanului, urechile să fi fost afectate de infecții. Și, este posibil să aveți otită medie. În orice caz, singurul lucru cert este că trebuie să mergeți la medic.

3. Ceară maro: Cel mai probabil în acest caz sunteți stresat. Așa că ar fi bine să vă calmați.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...

Infecție fungică

4. Ceară închisă la culoare: Această culoare deosebită, combinată cu mâncărimi, poate însemna că ai suferit o infecție fungică. Cel mai bine ar fi să mergi la un specialist în astfel de cazuri, un medic.

5. Ceară de culoare albă: Poate însemna că aveți o deficiență de vitamine. De asemenea, poate indica o lipsă de oligoelemente. Acestea pot fi fierul și cuprul. Așa că ar fi bine să obțineți vitaminele specifice din mesele dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

6. Ceară, cu un miros neplăcut: Cel mai probabil ați suferit o infecție. Aceasta poate fi însoțită și de zgomote sau tinitus în ureche. Și în acest caz se recomandă o vizită la medic.

7. Ceară lichidă: Este posibil să aveți o inflamație. 

8. Ceară uscată. Afecțiunile pielii, cum ar fi dermatita, par a fi cel mai frecvent scenariu.

În toate cele opt cazuri se recomandă un control medical, potrivit Pro News.

Te-ar mai interesa: Zincul n-ar trebui să lipsească din corp. Joacă un...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private