Sari la conținut

Cel mai comandat aliment în 2023 de către români – un elixir pentru numeroase boli!

preturi
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
preturi mai mari

La finalul anului 2023, s-a observat faptul că majoritatea persoanelor care au făcut în acest mod cumpărăturile au pus în coș un anumit produs.

Astfel, potrivit statisticilor, cele mai vândute produse în anul care a trecut au fost verdeţurile, iar pătrunjelul este pe locul întâi, peste 177.000 de legături au fost vândute într-un singur an, dublu faţă de 2022.

Una din nouă comenzi conţine o legătură de pătrunjel

Imediat după pătrunjel urmează mărarul, salata verde şi ceapa verde, una din nouă comenzi conţine o legătură de pătrunjel, iar una din trei comenzi sunt verdeţuri, potrivit antena3.ro.

Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide, uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.

 

Benefii multiple pentru sănătate

Pătrunjelul este un diuretic natural care stimulează eliminarea toxinelor din organism, dar şi a excesului de fluide. De asemenea, asigură un echilibru sănătos al nivelului de zahgăr în sânge, fiind indicat şi persoanelor cu diabet. Substanţele componente din uleiul volatil al pătrunjelului inhibă formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor.

  • Combaterea anemiei

  • Susținerea sănătății ochilor
  • Protejarea ficatului
  •  Tratarea afecțiunilor inimii
  • Ameliorarea dezechilibrelor hormonale

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel