miercuri, martie 29, 2023

Alimentul care crește densitatea osoasă. Potrivit Johns Hopkins Medicine, pe măsură ce îmbătrânești, începi să pierzi mai mult os decât formezi, ceea ce crește riscul de osteoporoză.

Acest lucru poate fi problematic, deoarece osteoporoza poate duce la fracturi pe măsură ce îmbătrânești, ceea ce duce, ulterior, la afecțiuni grave de sănătate.

Cu toate acestea, poți încetini această rată de pierdere a oaselor dacă iei anumite măsuri preventive. Aceasta include consumul de alimente care vă pot menține oasele mai puternice, iar cea mai bună opțiune în acest caz sunt prunele uscate, potrivit lui Lauren Harris-Pincus, autoarea cărții The Everything Easy Pre-Diabetes Cookbook.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Alimentul care meține oasele puternice

„Unul dintre sfaturile mele preferate pentru sănătatea oaselor este să vă bucurați zilnic de prune uscate”, spune Harris-Pincus.

„Prunele uscate sunt o sursă de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli care s-a dovedit că susțin sănătatea oaselor prin creșterea densității minerale osoase și reducerea pierderii osoase.”

„În același timp, prunele uscate sunt, de asemenea, cunoscute pentru a ajuta la menținerea lucrurilor în mișcare, datorită conținutului de fibre și sorbitol natural”, explică Harris-Pincus, potrivit EatThis. De aceea, dacă prunele uscate nu au făcut parte din dieta dumneavoastră obișnuită, atunci ar fi bine să le dați o șansă.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

„Indicat ar fi să consumați cinci pe zi, tăiate și amestecate în iaurt, fulgi de ovăz, cereale sau o salată”, spune Harris-Pincus. Ea adaugă că trucul ei favorit este să le depoziteze în congelator pentru că se păstrează mai bine și au o textură mai interesantă.

Cu toate acestea, pentru a avea o sănătate atât osoasă, cât și generală bună, este indicat să avem o alimentație echilibrată și să nu facem excese. Nici măcar atunci când vine vorba de prune uscate.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private