Categories: Ştiri sănătate

Cel mai cosumat aliment de români se dovedește a fi TOXIC! Medic: „Dacă se consumă constant, mai mult de 100 g, putem vorbi de cancer”

Specialiștii atrag atenția! Alimentele cele mai cosumate de români sunt toxice! Cadrele specializate au demonstrat că mâcarea pentru animlae este cu mult mai sănătoasă decât celebrul parizer preferat de români.

Echipa Antena 3 a realizat un experiment, punându-l pe motanul Simba să aleagă între un pliculeț de carne neprocesată și câteva felii de parizer.

„Într-un recipient am tăiat o felie de parizel cumpărat din comerţ, iar în celălalt am pus un pliculeţ de hrană pentru pisici pe bază de carne. Îl lăsam pe Simba să aleagă ce preferă”, a precizat reporterul Antena 3, Mara Maer.

„Se pare ca Simba prefera mai mult pliculetul pe baza de carne neprocesata.”

„Am încercat din nou dar de această dată am acoperit și bolurile de mâncare pentru a nu le influența decizia, însă Simba nu pare că și-a schimbat părerea nici de această dată. A evitat mezelurile si a ales din nou pliculetul”

Un parizer are până la 10 E-uri, dintre care unele favorizează apariția bolilor grave.

„Marea problemă a mezelurilor este felul în care e prelucrată carnea. E multă slănină, sunt multe zgarciuri. Dacă se consumă constant, pentru că este un efect care se adună în timp, vorbim despre creșteri de colesterol, creșteri de trigliceride, riscul de apariție al diabetului, a gutei, și dacă se consumă constant, de 5 ori pe săptămâna, mai mult de 100 g, putem vorbi de cancer”, avertizează medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Potrivit specialiștilor, românii nu aleg produsele din carne procesată pe baza ingredientelor, ci mai mult pe baza prețului, și de cele mai multe ori aleg produsul cel mai ieftin.

Acest lucru însă, nu se întâmplă când vine vorba de animalul de companie, unde românii acordă o atenție deosebită la ceea ce achiziționează.

„Alimentația animalelor, dacă este o mâncare de bună calitate, este făcută proporțional încât să aibă și protene și vitamine și minerale. Nu consumă anumite alimente trebuie să le placă gustul și și mirosul.”, spune Graure Iulia, medic veterinar.

Recent Posts

RUGĂCIUNE puternică ce trebuie rostită în a doua zi de Paşti pentru NOROC şi SĂNĂTATE

Luni, pe 6 mai 2024, creștinii sărbătoresc a doua zi de Paște și totodată prima…

3 minute ago

O nouă interdicţie alimentară decisă de UE! Produse care duc la cancer și infertilitate

Uniunea Europeană a decis să interzică anumite arome cu gust de afumat utilizate de industria…

33 de minute ago

ANM dă alerta: Un nou val de frig, VREMEA se răceşte din nou!

Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare…

o oră ago

Pensionarii care vor avea o creștere de până la 1.600 de lei după recalculare. Câți ani au lucrat?

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…

2 ore ago

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

2 ore ago

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic