miercuri, noiembrie 30, 2022

Sănătatea generală depinde atât de sănătatea mintală, cât și de sănătatea fizică. Mulțe dintre elementele care ne fac rău pot fi controlate, însă este important să le depistăm în timp util.

Majoritatea oamenilor se concentrează pe sănătatea fizică, alimente, băuturi. Sigur, alimentația are un rol crucial în determinarea sănătății, însă elementele de ordin prihologic și emoțional au o importanță la fel de mare.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă să nu neglijăm acest aspect, deoarece sănătatea mintală are o contribuie la fel de mare pentru bunăstarea corpului nostru.

Cel mai nociv obicei

Conflictele, certurile și starea pesimistă distrug celulele nervoase și ne scurtează viața, susține Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, conceput de Mihai Morar.

„Câți oameni nu stau noaptea și au coșmaruri și se gândesc ce au făcut peste zi și ce o să facă mâine, asta iar duce la un număr mare de celule pierdute. Și toate aceste pierderi pe care le avem duc la fenomene nervoase, nu vreau să vă spun la ce boli, ca să nu vă speriați…

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Trebuie să le prețuim, să le folosim, să gândim pozitiv indiferent ce se întâmplă. Noțiunea de optimism, de zâmbet, este foarte importantă pentru toți”, spus neurochirurgul.

Nu este recomandat să dormim după amiaza

”Eu nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel”, a mai spus el.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private