vineri, august 14, 2020

Cel mai eficient remediu pentru insomnie poate fi un pahar cu lapte cald sau o ceașcă cu ceai de mușețel sau de valeriană. Indiferent ce băutură vei alege dintre acestea, vei adormi mai repede și vei avea un somn odihnitor. Efectele au fost dovedite prin studii. 

Laptele poate fi foarte util, când vine vorba de un somn de calitate. Dacă e cald și îl amestecați cu o linguriță de miere, efectul se amplifică. Laptele este o sursă de triptofan, un aminoacid care îmbunătățește somnul. Odată ce intră în organism, triptofanul este transformat în melatonina, care ajută la reglarea ciclului natural de somn și serotonină, care provoacă relaxare și somnolență.

Cel mai eficient remediu pentru insomnie

Citește și:

Dacă ești vegetarian/ă, poți apela cu încredere la laptele de migdale. Acesta are, de asemenea, un conținut ridicat de triptofan și melatonină. De asemenea, migdalele conțin magneziu, un mineral care ajută la îmbunătățirea somnului.

Ceai de mușețel și de valeriană

Ceaiul de mușețel este bun pentru tratarea insomniei datoriă efectelor sale calmante. Cercetătorii consideră că efectul său asupra somnului se datorează conținutului de flavonoide. Apigenina,un tip de flavonoid din ceaiul de mușețel are efect sedativ.

Citește și:

Ceaiul de valeriană este, de asemenea bun înainte de culcare. Un studiu a demonstrat că valeriana te poate ajuta să adormi mai repede și împiedică trezirile nocturne, așa că vei avea un somn neîntrerupt și de calitate.

Parteneri