vineri, august 12, 2022

Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gustos, dar dăunător spun oamenii de știință

Dieta este cel mai important factor care contribuie la riscul bolilor de inima. Da, deși este o sursă de grăsimi sănătoase, calciu și proteine, brânza ar putea duce la complicații cardiace dacă nu se face alegerea corectă.

Potrivit unui dietetician, crema de branză este cel mai prost aliment pentru inimă.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Crema de branza - e-Retete

Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gustos, dar dăunător spun oamenii de știință

Brânza este o componentă a unei diete prietenoase cu inima dacă o consumăm în cantități limitate. Cu toate acestea, cremă de brânză este cea mai proastă varietate care citează un conținut ridicat de grăsimi saturate.

În medie, două linguri de brânză cremă dau 87% din grăsimi sub formă de calorii, 10 grame de grăsime totală, ceea ce reprezintă 15% din valoarea zilnică recomandată și 5,9% grăsimi saturate.

Cum contribuie crema de brânza la riscul de boli de inimă?

În plus, o singură porție de cremă de brânză conține 29 mg de colesterol, ceea ce poate fi dăunător pentru persoanele cu niveluri ridicate de colesterol. Pentru cei cu boli de inima, aportul de colesterol ar trebui limitat la mai puțin de 300 mg pe zi.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Cremă de brânză se află pe o listă nerecomandată pentru oameni, deoarece are puțini sau deloc nutrienți. Uneori are exces de zahăr și grăsimi, de asemenea, datorită aromelor adăugate precum scorțișoară, fructe de pădure sau zahăr brun.

Prin urmare, se recomandă să verificați etichetele alimentelor înainte de a face o alegere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private