sâmbătă, iunie 25, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat cum poate fi blocat colesterolul din smântână cu ajutorul castraveților murați. Merg de minune împreună!

„Chiar dacă nu suntem în Grecia și pe meleaguri românești se consumă vara faimosul sos tzatziki cu iaurt/smântână, castraveți și usturoi.

Fie că e vorba de salate, cartofi prăjiți, carne sau pește, gustul lui acrișor-răcoritor ne bucură simțurile și ajută digestia.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Usturoiul nu mai are nevoie de prezentare, puterile lui antimicrobiene și antivirale l-au ridicat la rang de apărător al sănătății.

Despre lactatele fermentate numai de bine, sunt cele mai banale alimente cu efect probiotic, consumate în mod regulat completează și refac coloniile de bacterii benefice din intestin.

Ce fel de castraveți să folosim, proaspeți sau murați?

Singura întrebare care rămâne este: ce fel de castraveți să folosim, proaspeți sau murați? Oamenii de știință ne vin în ajutor cu un studiu îmbucurător.

S-a analizat conținutul de colesterol și concentrația în produși de oxidare ai colesterolului din 3 tipuri de produse: smântână simplă, smântână cu castraveți proaspeți și smântâna cu castraveți murați în saramură.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

După ce sosurile au fost preparate, recipientele au fost ținute 3 săptămâni la frig și lumină pentru ca ingredientele să poată interacționa.

Rezultatele? O scădere semnificativă a conținutului de colesterol din smântâna cu castraveți murați: de la 4,03g/kg grăsime la 3,44g/kg grăsime.

Produșii de oxidarea colesterolului se formează în timpul depozitării. După cele 3 săptămâni de păstrare s-a constatat că în smântâna simplă procentul lor s-a triplat, în timp ce în smântâna cu castraveți oxidarea a stagnat. Prin adăugarea de castraveți murați la smântână a crescut semnificativ activitatea antioxidantă.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

Efectele benefice sunt rezultatul sinergiei care se crează între produsele lactate și legume, dar mai ales procesului de fermentație lactică și coloniilor de bacterii cu bioeficiență crescută.

Încă un argument/o recomandare în favoarea sănătății și imunității noastre: combinați bacteriile lactice din iaurt și smântână cu cele din murături! Merg de minune împreună”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic, miercuri, pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private