joi, ianuarie 27, 2022

Usturoiul este atât o plantă medicinală renumită, cât și un condiment de bază al multor preparate culinare. Usturoiul are un spectru larg de acțiune în ceea ce privește efectul medicinal, fiind un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiiinflamator și antioxidant.

Acesta este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, fiind principalul mod de utilizare. De asemenea, acesta acționează și ca aliment anticancerigen.

Te-ar mai interesa: Vestea momentului despre Omicron. Arafat: Este o s...

Iată care sunt principalele proprietăți ale usturoiului:

  • anticancerigene
  • antimicrobiene
  • antispastice
  • hipotensive
  • febrifuge
  • antihelmintice
  • stomahice
  • vasodilatatoare

Compoziția usturoiului:

Usturoiul are în compoziție săruri minerale, microelemente, inulină, un complex de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice cu efecte antibiotice precum alicina și garlicina. Usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum fosfor, potasiu, calciu, proteine și un conținut scăzut de calorii.

Cum consumi usturoul pentru a beneficia de proprietățile sale?

Dr. Anca Hâncu, specialist în nutriție, dezvăluie care sunt proprietățile usturoiului și, de asemenea, cum trebuie să îl consumăm pentru a beneficia de efectele sale miraculoase.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat cu fiul lui Brigitte Bardot. L-a ...

De asemenea, specialistul a zis că usturoiul acționează și în scăderea tensiunii arteriale astfel că vom avea o protecție cardiovasculară. Ajută și la creșterea capacității de efort, Aproximativ un cățel de usturoi pe zi este cantitatea recomandată. În plus, are rol în scăderea colesterolului.

Anca Hâncu a spus că usturoiul poate ține cancerul la distanță: „Are efecte importante în prevenția cancerelor, mai ales în prevenția cancerelor digestive”.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru al Sănătății și-a vaccinat fiul de...

Contraindicațiile usturoiului

De asemenea, usturoiul trebuie consumat cu moderație și orice cură trebuie urmată conform indicațiilor medicului specialist. Nu se cunosc reacții adverse majore, însă dacă se consumă în cantități prea mari, usturoiul poate cauza respirație urât mirositoare, probleme de digestie, deoarece poate arde mucoasa stomacului și poate provoca o durere accentuată, scrie Libertatea.

Te-ar mai interesa: Dieta Andreei Marin. Cum a slăbit în două săptămân...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private