Sari la conținut

Cel mai RAPID și simplu DESERT. Îți satisface pofta de dulce în 10 minute și este SĂNĂTOS

Clătitele sunt desertul copilăriei, un preparat gata în 10 minute, lejer și sănătos, dacă este pregătit așa cum trebuie. Secretul este să ai o tigaie teflonată de calitate, care să nu necesite ulei.

Iar al doilea truc, să nu aibă zahăr adăugat. Compoziția se face simplu, dar ingredientele  contează pentru ca acest desert să fie extrem de sărac în calorii.

Folosiți lapte degresat și ouă bio.

Iată de ce aveți nevoie:

350 grame făină, 500 ml lapte rece, 3 ouă, 1 lingură ulei, 2 linguri apă minerală, un praf de sare, esență de vanilie, coajă de lămâie și coajă de portocală.

Ingredientele se încorporează, rând pe rând. Întâi se bat ouăle, se adaugă uleiul, sarea, laptele, apoi făina cernută și apa.

Aluatul trebuie să fie moale, neted și fără cocoloașe. Lăsați-l puțin ”la odihnit”, după care încingeți tigaia, la foc mic. Dacă e posibil, nu puneți ulei, dacă totuși tigaia lipește, ungeți-o în prealabil cu unt sau ulei. Luați din compoziția de aluat câte un polonic și plimbați compoziția prin toată tigaia, pentru a ieși o clătită subțire și uniformă.

Când sunt gata, le puteți umple cu gem, dulceață, cremă de ciocolată sau alte variante dietetice sau nu. Le puteți umple chiar și cu brânză și mărar sau cu fructe pasate.

Este cel mai la îndemână desert, indiferent de anotimp.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel