luni, iunie 21, 2021

Ceaiul verde previne si trateaza reumatismul, reduce riscul de a face cancer, atac cerebral, dar si pe cel de a avea probleme cu oasele. Poate fi consumat zilnic, însă nu mai mult de o ceașcă, și nu mai

mult de trei săptămâni la rând. 

Daca sunt baute pentru perioade lungi de timp insa, toate ceaiurile pot avea efecte adverse, motiv pentru care trebuie alternate, sustin expertii in medicina naturista.

Ceaiul verde previne cancerul de stomac

“Ceaiul verde este, indiscutabil, numarul unu in privinta efectelor benefice datorita calitatilor sale terapeutice. Contine antioxidanti care contribuie atat la cresterea imunitatii, cat si la incetinirea imbatranirii. Reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare si este un energizant natural, inlocuind cu succes cafeaua”,

spune Alice Popescu, medic primar medicina generala, cu competenta in acupunctura, fitoterapie si homeopatie la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie din Bucuresti.

Daca bei zilnic ceai verde, reduci considerabil riscul sa te imbolnavesti de cancer la stomac, esofag ori ficat. “Contribuie si la incetinirea evolutiei anumitor boli, cum ar fi Parkinson. Asociati-l dietelor de slabire, intrucat acest ceai nu are calorii si ajuta la topirea grasimilor”, adauga Alice Popescu.

Reglează tensiunea și scade colesterolul

Nu in ultimul rand, specialistii spun ca ceaiul verde

trateaza reumatismul, imbunatateste structura osoasa si reduce riscul de atac cerebral. Si in cazul in care vrei sa-ti tii sub control tensiunea arteriala, vrei sa-ti scada nivelul colesterolului ori vrei sa te recuperezi dupa raceala sau gripa bea ceai verde.

Specialistii recomanda sa nu bei insa luni la rand ceaiuri din aceeasi planta. Trei saptamani sunt suficiente. Asta pentru ca pot aparea diverse complicatii. În plus, ceaiul verde nu se conumă după ora 17.00 deoarece conține cofeină.

Puteți alterna consumul de ceai verde cu cel de ceai negru, sunătoare, levănțică, mătase de porumb, cozi de

cireșe.

Ceaiul negru este un stimulent excelent pentru organism, mult mai putin nociv decat cafeaua. E diuretic, antioxidant si favorizeaza eliminarea toxinelor.

Levantica se utilizeaza in migrene, afectiuni cardiace, reumatism, boli de ficat, tulburari digestive, balonari abdominale ori stari de anxietate.

Coada-calului (planta fara radacina) este un remediu in tulburarile digestive deoarece combate aciditatea crescuta. Are actiune terapeutica in cazul bolilor de rinichi sau de vezica. Ceaiul se bea in trei-patru reprize inainte de masa.

Ultimele stiri

Parteneri