Sari la conținut

Cel mai vârstic om din lume și-a dezvăluit secretul longevității

Cel mai în vârstă om din lume are 112 ani și locuiește în Puerto Rico, a anunțat Guinness World Records. Emilio „Don Millo” Flores Márquez s-a născut pe 8 august 1908, în Carolina, Puerto Rico.

Craig Glenday, redactor-șef al Guinness World Records, a declarat ca fiind interesantă ziua apariției lui Flores Márquez „ în ziua a 8-a a lunii a 8-a din anul 8 al secolului XX!”, potrivit NBC News.

Fiind al doilea cel mai în vârstă dintre cei 11 copii, Flores Márquez a început să lucreze la ferma de trestie de zahăr a tatălui său încă de la o vârstă fragedă. El era adesea responsabil pentru udarea și încărcarea trestiei de zahăr pe vagoane pentru transport. Fiind primul fiu al familiei sale, el era, de asemenea, însărcinat cu efectuarea treburilor casnice și cu ajutorul îngrijirii fraților săi.

Citeste si:

„Eram cel mai mare dintre copii, așa că am făcut de toate”, a spus Márquez pentru Guinness World Records. „Am spălat, am avut grijă de băieți, am făcut de toate.”

Flores Márquez a fost căsătorit cu Andrea Perez timp de 75 de ani și au avut împreună patru copii. Perez a murit în 2010, iar doi dintre copiii lor, Tirsa și Millito, trăiesc încă. Flores Márquez are, de asemenea, cinci nepoți și cinci strănepoți.

Acum locuiește în Rio Piedras, Puerto Rico, unde a primit certificatul oficial de titlu Guinness World Records.

”Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea. Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine”, a spus Emilio Flores Marquez.

Márquez, care și-a pierdut cea mai mare parte a auzului, a fost operat pentru implantarea unui stimulator cardiac la vârsta de 101 ani – dar este încă puternic și sănătos, se arată în comunicatul de presă.

Cunoscut ca „Don Millo”, cheia lui Márquez pentru o viață fericită este „să ai iubire din belșug și să trăiești viața fără furie”, se spune în comunicatul de presă.

Cel mai bătrân bărbat recunoscut de Guinness World Records a fost românul Dumitru Comănescu, care a murit pe 27 iunie 2020, la mai puțin de o lună de la desemnare, în vârstă de 111 ani și 219 de zile.

Guinness World Records a declarat că „a primit dovezi” în sprijinul lui Márquez, care s-a născut cu trei luni mai devreme decât Comănescu.

Cea mai în vârstă persoană de pe Pământ este Kane Takana, în vârstă de 118 ani, care locuiește într-un azil de bătrâni din Fukuoka, Japonia. Kane Tanaka (n. 2 ianuarie 1903) este o supercentenară japoneză, care la 118 ani, este cea mai longevivă persoană în viață după moartea lui Chiyo Miyako, la 22 iulie 2018. Ea este a 3-a cea mai longevivă persoană din toate timpurile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.