Sari la conținut

Cele 6 semne ale celui mai mortal cancer care apar la toaletă

Cele 6 semne ale celui mai mortal cancer care apar la toaletă. Semnele cancerului pancreatic pot fi greu de observat.

Boala, numită „ucigaș tăcut” datorită simptomelor sale subtile, poate provoca dureri de burtă și de spate, scădere în greutate inexplicabilă și indigestie.

Potrivit Cancer Research UK, există anumite semne pe care le poți observa în scaunul tău, care te-ar putea avertiza că ai cancer pancreatic.

Semne de cancer care apar la toaletă: 1. Scaun palid și cu aspect uleios

S-ar putea să observați că scaunul dumneavoastră are o culoare mai deschisă și uleioasă. Acest lucru se poate întâmpla dacă cancerul pancreatic vă afectează digestia, astfel încât grăsimea din alimente nu este digerată corespunzător.

Această modificare a scaunului se numește steatoree și poate fi, de asemenea, un semn al bolii celiace. Potrivit Cancer Research UK, steatoreea apare dacă ductul pancreatic este blocat.

2. Scaun plutitor

De asemenea, grăsimea crescută în scaun l-ar putea face să plutească și să fie dificil de aruncat în toaletă.

Scaunul plutitor ar putea fi, de asemenea, un semn de tulburări gastrointestinale, infecții stomacale sau chiar intoleranță la lactoză.

3. Miros urât

Potrivit gastroenterologului Dr. Sameer Islam din Texas, SUA, „Scaunul nu ar trebui să miroase bine. Chiar dacă scaunul tău miroase îngrozitor, asta nu înseamnă că se întâmplă ceva rău”.

Dar Pancreatic Cancer UK spune să ai observi dacă scaunul tău este „mare, voluminos și miroase oribil”.

Semne de cancer care apar la toaletă: 4. Diaree

S-ar putea să observi că mâncarea trece rapid prin tine și că ai diaree. Diareea, constând în scaune moale, apoase, uleioase sau urât mirositoare poate fi cauzată de cantități insuficiente de enzime pancreatice în intestine.

Acest lucru duce la malabsorbție, deoarece alimentele nedigerate trec rapid prin tractul digestiv.

5. Constipație

Pe lângă diaree, mulți pacienți cu cancer pancreatic suferă de constipație. Este obișnuit în special la persoanele care iau medicamente pentru durere, a semnalat Pancreatic Cancer Action Network.

Aceste medicamente încetinesc trecerea alimentelor prin intestine. Dacă sistemul digestiv funcționează prea lent, acesta poate face ca scaunele să devină uscate, dure și greu de îndepărtat.

Semne de cancer care apar la toaletă: 6. Nevoia de a merge la toaletă foarte des

S-ar putea să aveți nevoie să vă goliți urgent intestinele, mai ales după ce ați mâncat, ceea ce poate fi cauzat de probleme de digerare a alimentelor, potrivit Pancreatic Cancer UK.

Trecerea scaunelor apoase de mai mult de trei ori pe zi este ceva de care trebuie să fiți atenți, a spus Pancreatic Cancer Action.

Senzația de balonare și vânt sunt, de asemenea, semnale roșii digestive. Constipația și diareea sunt ambele destul de frecvente. Dacă aveți o afecțiune precum sindromul colonului iritabil (IBS), s-ar putea să aveți ambele – precum și dureri de burtă și balonare sau indigestie – destul de regulat.

Este important să mergeți la medicul de familie, când conștientizați simptome cu care nu sunteți obișnuit. 

Specialiștii sugerează să țineți un jurnal de simptome – acest lucru vă va ajuta să urmăriți ceea ce vă confruntați și ar putea fi util atunci când vizitați medicul de familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel