Sari la conținut

Cele 9 simptome Omicron la persoanele imunizate. Iată la ce trebuie să fii atent

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Îți curge nasul? De vină este fie o răceală banală, fie o infecție bacteriană sau virală sau mai rău poate să fie o gripă sezonieră.

Cele 9 simptome Omicron la persoanele imunizate. Iată la ce trebuie să fii atent.

Mai multe studii arată că varianta Omicron este, în general, o variantă mai uşoară a virusului. Potrivit The Mirror, primul raport oficial din Marea Britanie a constatat că Omicron este cu 50-70% mai puţin probabil să provoace spitalizare decât Delta.

Tom Spector: Simptomele asemănătoare răcelii au devenit mai frecvente

În acest sens, studiul aplicaţiei ZOE COVID este un indicator util care reuneşte simptomele experimentate de persoanele care au fost testate pozitiv pentru virus.

„Cele 480 de milioane de rapoarte transmise prin intermediul aplicaţiei studiului au arătat că, pe măsură ce virusul a evoluat, la fel a fost şi cu simptomele pe care le provoacă. În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră şi pierderea mirosului – precum şi cel puţin alte 20.

Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse, în special la persoanele care au suferit”, a declarat profesorul Tim Spector, care se află în spatele acestui proiecvt.

Cele 9 simptome Omicron la persoanele imunizate. Iată la ce trebuie să fii atent

Profesorul Tim Spector a prezentat nouă simptome date de varianta Omicron a coronavirusului, pe care persoanele vaccinate care se infectează le-ar putea simți. Mai mult, acesta atrage atenția că aceste simptome pot fi diferite de simptomele celor nevaccinaţi anti COVID.

Omicronul „provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, cum ar fi greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”, a atras atenția specialistul.

Aceasta înseamnă că cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE COVID sunt:

  • rinoree (curgerea nasului),
  • durere în gât,
  • strănut,
  • durere de cap,
  • tuse,
  • greaţă,
  • dureri musculare,
  • diaree,
  • erupţii cutanate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.