Sari la conținut

Cele două semne misterioase care prevestesc moartea. Mărturia unei asistente medicale

boala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Știai că există anumite semne care prevestesc moartea? Julie, o asistentă la un centru de îngrijiri, a dezvăluit pe TikTok două fenomene pe care le-a observat la majoritatea pacienților înainte de a-și încheia viața.

Aceste semne, deși puțin cunoscute, pot ajuta familiile să se pregătească pentru inevitabilul sfârșit.

Fenomenul îmbunătățirii aparente

Unul dintre cele mai surprinzătoare semne pe care Julie l-a remarcat este îmbunătățirea aparentă a stării de sănătate a pacientului.

„Pacientul, care poate fi extrem de bolnav, începe brusc să se simtă mult mai bine. Își recapătă energia și pare că este pe cale să se vindece. Această schimbare poate fi însoțită de creșterea apetitului, capacitatea de a vorbi și de a se deplasa, ba chiar și de a face glume și de a râde. Din păcate, acest fenomen este adesea urmat de moartea pacientului în câteva zile sau chiar ore,” explică Julie.

Acest fenomen, denumit uneori „ralierea de pe patul de moarte”, este frecvent și poate fi foarte derutant pentru familia pacientului. Julie subliniază importanța educării aparținătorilor despre această posibilitate, pentru a-i ajuta să înțeleagă că această îmbunătățire nu înseamnă neapărat o recuperare pe termen lung.

Viziuni cu rude și prieteni decedați

Cel de-al doilea semn care indică apropierea morții este apariția viziunilor cu persoane dragi decedate. Acest fenomen poate începe cu o lună înainte de deces și implică adesea viziuni ale rudelor, prietenilor sau chiar animalelor de companie decedate.

„Pacienții pot vedea spirite, îngeri sau alte entități, uneori în vis, alteori în timpul zilei. Aceștia întreabă adesea dacă și noi vedem acele prezențe. În mod surprinzător, pacienții nu sunt speriați de aceste viziuni, ci le găsesc reconfortante, simțind că primesc un mesaj de întâmpinare și revedere,” explică Julie.

Aceste experiențe pot aduce un sentiment de pace și confort pacienților, sugerându-le că nu vor fi singuri în trecerea către cealaltă lume.

Julie subliniază că aceste fenomene, deși misterioase, sunt relativ comune și pot ajuta familiile să înțeleagă mai bine procesul morții. „Este esențial să educăm aparținătorii despre aceste semne pentru a le oferi suport emoțional și pentru a-i pregăti pentru pierderea iminentă,” spune Julie.

Recunoașterea acestor semne poate fi de un real ajutor pentru cei care îngrijesc persoane aflate în stadiile terminale ale bolii. Înțelegerea faptului că îmbunătățirea aparentă a stării de sănătate și viziunile cu persoane decedate sunt semne ale apropierii sfârșitului poate oferi un anumit confort și claritate în aceste momente dificile.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel