joi, ianuarie 27, 2022

Alimentele afrodisiace îți induc pofta de amor, starea de bine. ,,Dragostea trece prin stomac”, de aceea există o mare diversitate de alimente care cresc libidoul şi pot fi uşor incluse în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi.

Iată care sunt alimente care stârnesc dorinţa sexuală:

PEȘTELE ȘI FRUCTELE DE MARE, ÎN SPECIAL

 

Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi.

Fructele de mare – (scoici, crabi etc). Este cunoscut încă din antichitate efectul acestora asupra aparatului sexual, pe care-l stimulează. Ele conțin foarte mult iod, care ajută stimulând glanda tiroidă să producă tiroxina, necesară reglării metabolismului și dorinței sexuale. Scoica conține zinc, un mineral care combate impotența.

SPARANGHELUL

Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E, cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.

AVOCADO

Este unul dintre cele mai eficiente afrodisiace, datorită conţinutului de vitamina D şi vitamina E, care sporesc energia şi rezistenţa sexuală.

BANANELE

Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii, care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru atingerea orgasmului.

CIOCOLATA

 

Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari are puternice efecte afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu făcut asupra lucrătorilor din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le creează. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei aveau un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.

USTUROIUL

Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca un condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglează sistemul endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.

ARDEIUL IUTE

 

Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, substanţele chimice care se găsesc în creier şi care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte fluxul de sânge şi bătăile inimii şi stimulează terminaţiile nervoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private