Sari la conținut

Cele mai bune ceaiuri pentru un colesterol ridicat. Reglează-ți nivelul colesterolului cu aceste ceaiuri

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cele mai bune ceaiuri de slăbit

Beneficiile vindecătoare ale ceaiurilor din plante s-au bucurat în întreaga lume de secole, iar știința modernă prinde. Cercetările arată că ceaiurile din plante pot trata unele afecțiuni medicale, inclusiv colesterolul ridicat.

Ceai tradițional vs. ceai de plante

Ceaiurile tradiționale, cum ar fi negru, verde, alb sau oolong, provin din frunzele și mugurii plantei Camellia sinensis. Fiecare ceai este unic pe baza modului în care este cultivat și procesat. Ceaiul alb este cel mai puțin procesat și este fabricat din cele mai tinere frunze de ceai ale plantei. Frunzele de ceai verde sunt uscate și încălzite pentru a minimiza fermentarea. Ceaiul negru suferă o fermentare extinsă. Fiecare ceai Camellia sinensis conține cofeină naturală, deși cofeina poate fi îndepărtată.

Ceaiurile din plante nu sunt exact ceai, deoarece nu sunt făcute din Camellia sinensis. Sunt fabricate din părți ale plantelor comestibile, inclusiv:

  • rădăcini
  • latra
  • frunze
  • muguri
  • flori
  • fructe

Ceai și colesterol: care este legătura?

Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor din organism. Alimentele bogate în antioxidanți includ:

  • ardei
  • fructe de padure
  • portocale
  • morcovi

Ceaiurile tradiționale și unele ceaiuri din plante conțin antioxidanți. Puterea antioxidantă depinde de tipul de ceai și de metoda de procesare a acestuia. Hibiscus are cel mai înalt nivel înregistrat de antioxidanți din toate ceaiurile din plante. Ceaiurile cu fructe de pădure, coaja de portocală și menta tind să aibă un nivel similar de antioxidanți.

Unele cercetări indică faptul că antioxidanții găsiți în ceai pot ajuta la scăderea colesterolului. O meta-analiză din American Journal of Clinical Nutritions sugerează că ceaiul verde reduce semnificativ colesterolul total, inclusiv LDL sau colesterolul „rău”, din sânge la 2,19 mg / dL. Cu toate acestea, ceaiul verde nu a afectat HDL sau colesterolul „bun”.

Rooibos pe bază de plante sau ceai roșu poate ajuta la îmbunătățirea profilului lipidic sau a nivelului de colesterol din sânge. Într-un studiu din Journal of Ethnopharmacology, participanții care au băut șase căni de rooibos fermentat în fiecare zi timp de șase săptămâni au arătat o scădere a LDL de aproximativ 0,7 mmol / L și o creștere a HDL de aproximativ 0,3 mmol / L.

Ceaiul de ghimbir este de obicei considerat un calmant pentru stomac, dar poate ajuta și la colesterol. Pudra de ghimbir a scăzut semnificativ nivelul lipidelor.

Ceaiul de păpădie poate reduce și colesterolul. Ceaiul de păpădie are proprietăţi depurative, laxative, diuretice, curata organismul de toxine, de deşeuri, împiedicând astfel trecerea colesterolului în sânge.

Ceaiul de pepene amar vă poate îmbunătăți colesterolul și vă poate reduce riscul de afecțiuni legate de colesterol. Poate avea, de asemenea, o serie de alte efecte pozitive legate de sănătate. S-a demonstrat că pepenele amar ajută la diabetul de tip 2, la hemoroizi și chiar la anumite tipuri de cancer.

Un alt studiu arată că ceaiul de mentă poate reduce colesterolul, ajutându-vă organismul să producă bilă. Bila conține colesterol, astfel încât producția de bilă vă poate folosi colesterolul la o utilizare mai bună.

Nu veți vedea efectele ceaiului de plante asupra colesterolului imediat. Multe studii menționează că trebuie să beți ceaiuri de plante săptămâni înainte de a se produce o îmbunătățire a colesterolului. Unele studii susțin că veți observa o scădere a zahărului din sânge în mai puțin de o oră, la fel ca la ceaiul de hibiscus și pepene amar. Alte studii arată că este posibil ca îmbunătățirile să apară în aproximativ două luni.

Sănătatea personală și metabolismul dvs. pot afecta, de asemenea, cât de repede ceaiurile din plante vă ajută să vă îmbunătățiți colesterolul. Discutați cu medicul dumneavoastră despre starea generală de sănătate fizică pentru a vedea cum ar putea ceaiul să vă afecteze nivelul de colesterol.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel