Sari la conținut

Cele mai bune condimente care topesc zahărul din sânge. Reţeta simplă care se pot prepara în casă

Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Un studiu a demonstrat că persoanele care suferă de diabet de tip 2 au beneficii certe în urma consumării a două tipuri de condimente, aceste alimente putând scădea nivelul de colesterol și de glucoză în sânge.

Cel mai renumit – scorțișoara – poate îmbunătăți abilitatea organismului de a regla glicemia și, de asemenea, amplifică efectul produs de insulină. Consumul regulat de scorțișoară activează anumite enzime esențiale ce stimulează receptorii celulari, iar aceștia reacționează mai ușor la insulină.

Potrivit specialiştilor, consumul de scorțișoară poate să scadă nivelul zahărului din sânge după o masă, acest condiment fiind renumit de altfel pentru faptul că are potențialul de a reduce vârfurile de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Un studiu a constatat că, de pidlă, persoanele care au consumat doar câteva grame de scorţişoară în fiecare zi, pe stomacul gol, au avut o glicemie mai mici.

Cum poți să-ți reglezi glicemia cu ajutorul condimentelor?

La fel de bune şi aromate precum scorţişoara, cuiloarele conţin mai mulţi agenţi anti-inflamatorii decât primul condiment. De altfel, cuișoarele sunt unul din cele mai populare condimente din lume datorită aromei îmbietoare și gustului delicios al acestora, potrivit exquis.ro.

Cuișoarele au una dintre cele mai bogate rezerve de antioxidanți, conținând 80 mg de vitamina C per 100 g, dar și beta-caroten, vitamina E, seleniu, fibre, fitosteroli și numeroase minerale esențiale.

Mod de preparare

Cum se prepară remediul naturist folosind aceste două ingrediente (4 bețe de scorțișoară, 60 g de cuișoare şi un litru de apă).

Amestecă toate ingredientele de mai sus într-un castron și lasă amestecul să stea în frigider timp de patru sau cinci zile. După ce acest interval de timp s-a scurs, strecoară lichidul și bea câte o jumătate de ceașcă în fiecare zi.

Dacă suferi de diabet, ia aminte de următoarele înainte de a-ți prepara acest remediu de scorțișoară și cuișoare:

  • Scorțișoara poate agrava problemele hepatice existente.
  • Acest remediu îți poate scădea în mod semnificativ glicemia, așadar ai mare grijă dacă deja iei medicamente ce au același efect.
  • Anumite tipuri de scorțișoară conțin un compus ce poate afecta abilitatea organismului de a coagula sângele, așadar cumpără scorțișoara numai de la furnizori de încredere.

Când valoarea glicemiei prezintă pericole

Glicemia variază pe parcursul zilei, de aceea este măsurată de obicei prin teste de sânge făcute dimineaţa, pe stomacul gol. Astfel, recoltarea sângelui se face înainte de masă, regula fiind să nu se consume alimente sau alte băuturi în afară de apă timp de cel puțin 8 ore.

Pe nemâncate, glicemia unui adult sănătos trebuie să fie cuprinsă între 72 și 108 mg/dL. Un nivel al glicemiei mai mic de 70 trebuie să te îndrume la medic pentru consultație. Iar dacă ai glicemia sub 50 mg/dL, riscul de hipoglicemie este foarte mare și trebuie să mergi de urgență la medic, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, dacă glicemia este peste 215 mg/dL înseamnă că suferi de diabet, de aceea trebuie să mergi la consultație cât mai repede posibil.

Valorile cuprinse între 120 și 180 mg/dL pe stomacul gol sunt considerate la limită, adică au un risc mediu, probabil ești în fază de pre-diabet și trebuie să îți faci mai des analizele, ca să vezi cum evoluează, iar o glicemie care trece de 300 mg/dL este considerată urgență medicală.

glicemie

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel