sâmbătă, decembrie 4, 2021

Coşurile şi punctele negre sunt unele dintre problemele cu care se confruntă persoanele care au tenul gras. Pentru a scăpa de aceste neplăceri, puteţi încerca să vă preparaţi câteva măşti home-made foarte eficiente.

1. Migdale şi ovăz
Pentru această mască ce va catifela pielea, aveţi nevoie de un sfert de cană cu tărâţe de ovăz, un sfert de cană cu migdale pisate şi două linguriţe cu iaurt. Amestecaţi cu grijă aceste ingrediente şi apoi frecaţi tenul, insistând pe zonele cel mai grase.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

2. Suc de morcovi şi iaurt
Amestecaţi două linguri cu suc de morcov cu două linguri cu lapte bătut (sau iaurt). Pasta formată se întinde pe ten şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. După acest interval, se îndepărtează cu apă călduţă şi se usucă pielea cu un prosop curat.

3. Roşii şi mălai
Atât tomatele, cât şi mălaiul sunt două dintre cele mai bune preparate pentru ten. Roşiile sunt astringente şi conţin minerale şi vitamina C, iar mălaiul poate fi excelent pentru gomaj. De aceea, dacă veţi amesteca o roşie zdrobită cu o linguriţă cu mălai veţi obţine un excelent scrub natural. Masaţi uşor, având grijă să nu răniţi epiderma. Clătiţi apoi cu apă caldă.

Te-ar mai interesa: Vaccinarea, obligatorie în România? Alexandru Rafi...

4. Ou şi ovăz
Faceţi rost de un ou proaspăt de la ţară. Amestecaţi albuşul cu o lingură cu terci de ovăz şi cu puţină apă, până se formează o pastă, pe care o aplicaţi pe faţa bine curăţată în prealabil. Este foarte important să nu utilizaţi apă caldă pentru prepararea acestei măşti, deoarece albuşul se va coagula rapid şi nu mai poate fi folosit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri