Cele mai bune patru măşti home-made pentru tenul gras

Cele mai bune patru măşti home-made pentru tenul gras
Cele mai bune patru măşti home-made pentru tenul gras

Coşurile şi punctele negre sunt unele dintre problemele cu care se confruntă persoanele care au tenul gras. Pentru a scăpa de aceste neplăceri, puteţi încerca să vă preparaţi câteva măşti home-made foarte eficiente.

1. Migdale şi ovăz
Pentru această mască ce va catifela pielea, aveţi nevoie de un sfert de cană cu tărâţe de ovăz, un sfert de cană cu migdale pisate şi două linguriţe cu iaurt. Amestecaţi cu grijă aceste ingrediente şi apoi frecaţi tenul, insistând pe zonele cel mai grase.

2. Suc de morcovi şi iaurt
Amestecaţi două linguri cu suc de morcov cu două linguri cu lapte bătut (sau iaurt). Pasta formată se întinde pe ten şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. După acest interval, se îndepărtează cu apă călduţă şi se usucă pielea cu un prosop curat.

3. Roşii şi mălai
Atât tomatele, cât şi mălaiul sunt două dintre cele mai bune preparate pentru ten. Roşiile sunt astringente şi conţin minerale şi vitamina C, iar mălaiul poate fi excelent pentru gomaj. De aceea, dacă veţi amesteca o roşie zdrobită cu o linguriţă cu mălai veţi obţine un excelent scrub natural. Masaţi uşor, având grijă să nu răniţi epiderma. Clătiţi apoi cu apă caldă.

4. Ou şi ovăz
Faceţi rost de un ou proaspăt de la ţară. Amestecaţi albuşul cu o lingură cu terci de ovăz şi cu puţină apă, până se formează o pastă, pe care o aplicaţi pe faţa bine curăţată în prealabil. Este foarte important să nu utilizaţi apă caldă pentru prepararea acestei măşti, deoarece albuşul se va coagula rapid şi nu mai poate fi folosit.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox