
Cele mai bune remedii naturale pentru E. Coli, o bacterie frecvent întâlnită la copii

Escherichia coli sau E. Coli este o bacterie care se găseşte în mediu, în alimente, în apa pe care o bem, în corpul oamenilor şi al animalelor. Denumirea provine de la cel numele bacteriologului Theodor Escherich, care a descoperit-o în anul în 1885.
Deşi cele mai multe tipuri de E. Coli nu sunt periculoase, există câteva tulpini aggressive care pot provoca diaree, infecţii urinare, afecţiuni respiratorii şi renale (sindromul hemolitic-uremic).
Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...
Această boală afectează în special copiii şi, în 25% dintre cazuri, poate provoca complicaţii neurologice grave. Conform datelor OMS, are o rată a mortaliţăţii de 3-5%. Unele specii produc o toxină puternică care determină diaree sanguinolentă şi rar pot cauza probleme hematologice grave, inclusiv insuficienţă renală.
E. Coli se poate transmite prin mâncare contaminată (în mod special carne de vită insuficient preparată termic, lapte şi suc nepasteurizat, brânzeturi făcute din lapte nepasteurizat, fructe şi legume crude), dar şi prin apă contaminată (atât apa băută, cât şi apa contaminată în care se poate înota), animale (vaci, oi, capre) şi materiile fecale ale persoanelor infectate.
Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...
Pe lângă uleiurile volatile, considerate antibiotice naturale (uleiul de coriandru, cimbru sau de scorţişoară), propolis (60 de picături pe zi tinctură sau o granulă cât un bob de mazăre de 3 ori pe zi, timp de 3 luni), se pot folosi infuzii de plante medicinale, cum ar fi Cretusca (filipendula ulmaria), Coada soricelului (achilea millefolium), Gheara diavolului (harpagophytum procumbens), Cătina Albă (Hippophaë rhamnoides L) sau Busuioc (Ocimum basilicum).
Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...
În plus, şi unele condimente pot fi utile:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.