Sari la conținut

Cele mai bune remedii naturale pentru tratarea vânătăilor. Cum poți să scapi de vânătăi peste noapte

Cele mai bune remedii naturale pentru tratarea vânătăilor. Cum poți să scapi de vânătăi peste noapte.

Pe lângă faptul că este foarte dureroasă, vânătaia este și inestetică, mai ales dacă apare în locuri vizibile. Vânătaia este, de fapt, un răspuns normal al organismului la o vătămare, la o lovitură sau la o agresiune fizică. Vasele mici de sânge de sub piele se deteriorează chiar și printr-un impact mic, lăsând în urmă sânge prins sub piele.

Pe măsură ce locul loviturii se vindecă, sângele prins sub piele este în cele din urmă reabsorbit de către organism. Doar că, între timp, poate lăsa o pată gri, albăstrui sau violet care este ușor dureroasă la atingere.

Pentru că cea mai mare parte a leziunilor sunt sub suprafața pielii, vânătăile pot fi dificil de tratat. Cu toate acestea, unele remedii naturiste, ce sunt la îndemână pot fi capabile să accelereze vindecarea, să le minimizeze aspectul.

Iată unele dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, care sunt sigure și funcționează pentru vânătăi minore și pot ajuta la eliminarea mai rapidă a acestora, potrivit dozadesanatate.ro.

Cele mai bune remedii naturale  pentru tratarea vânătăilor

  • Gheața

Gheața este unul dintre cele mai rapide și mai ieftine remedii pentru tratarea vânătăilor. De fapt, compresele cu gheață trebuie să fie prima soluție la care apelezi imediat după ce ai suferit o leziune. Ele reduc inflamațiile prin contracția vaselor sanguine.

Gheața ameliorează nu doar durerea, dar ajută și la prevenirea formării vânătăilor. Ai grijă însă să înfășori gheața într-o cârpă pentru a-ți proteja pielea.

  • Arnică

De reținut este faptul că arnica este unul dintre cele mai bune tratamente pentru vânătăi. Această plantă reduce inflamațiile și ameliorează durerea, fiind un analgezic natural excelent. Îți recomandăm să aplici un strat subțire de unguent de arnică pe piele de mai multe ori pe zi.

  • Oțet de mere

Oțetul de mere este o altă opțiune la îndemână pentru a stimula circulația în zona afectată. Tot ce ai de făcut este să aplici o bucată de cârpă sau un bandaj umezit cu oțet de mere pe zona afectată și masează delicat timp de câteva minute. Pentru rezultate optime, repetă procedeul de trei ori pe zi.

  • Aloe vera

Aloe vera este unul dintre cele mai bune și mai versatile remedii pentru piele. Acibarul, sucul amărui din partea exterioară a plantei și gelul de aloe vera au proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare.

Pune puțină aloe congelată pe vânătaie sau aplică gelul pe zona rănită. Masează ușor până când se absoarbe complet și repetă de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum poți să scapi de vânătăi peste noapte

  • Pătrunjel

Ca și gheața sau arnica, pătrunjelul este unul dintre cele cele mai eficiente remedii pentru tratarea vânătăilor. Acesta este analgezic și antiinflamator, accelerând vindecarea. Fărâmițează niște pătrunjel proaspăt și aplică-l pe zona afectată, lăsându-l să acționeze cinci minute. Repetă procedeul de patru ori pe zi.

  • Ceapă

Folosește ceapa cu încredere, în momentul în care vrei să vindeci o vânătaie. Ceapa este bogată în alinază, o enzimă care stimulează circulația sanguină. Astfel, sângele nu se mai acumulează în anumite zone, formând vânătăi. Este bine să aplici ceapă proaspăt tăiată pe zona accidentată cât mai curând posibil. Taie ceapa în inele mari și pune unul pe vânătaie. Fixeaz-o cu un bandaj și las-o să acționeze timp de o oră. Poți repeta procesul de câteva ori pe zi.

  • Cartofi

Cartofii mențin celulele sănătoase, datorită conținutului de catalază. Pentru a reduce durerea și inflamația, trebuie să tai un cartof în jumătate și aplică partea tăiată pe vânătaie. Lasă remediul să acționeze cel puțin cinci minute și repetă de trei sau patru ori pe zi.

De asemenea, poți să fierbi un cartof cu tot cu coajă, să-l cureți și să-l amesteci cu două lingurițe de miere și un pic de apă. Aplică compoziția pe vânătaie și las-o să acționeze pentru câteva ore.

  • Usturoi

Usturoiul are proprietăți antioxidante excelente. Pentru a le valorifica, aplică puțin usturoi proaspăt chiar pe vânătaie, contribuind astfel la accelerarea regenerării țesuturilor. În plus, mai ales dacă este consumat în stare crudă, usturoiul stimulează circulația sanguină, ameliorând durerea.

pofta de sărat

  • Sare

Întotdeauna când este aplicată local, sarea absoarbe lichidele intracelulare, ajutând astfel la reducerea inflamațiilor și a durerii. Aplică un strat de sare pe vânătaie și las-o să acționeze câteva minute. Diferența se va observa imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel