Sari la conținut

Cele mai bune suplimente pentru creier și memorie. Combat boala Alzheimer

Vitamine pentru creier
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vitamine pentru creier și memorie

Cele mai bune suplimente pentru creier și memorie. Există numeroase suplimente care promit să îmbunătățească performanța creierului și a memoriei, dar este important să se consulte un medic înainte de a începe orice supliment sau tratament.

Omega-3 acizii grași, Acetil-L-carnitina, Ginkgo Biloba, Vinpocetin și Huperzine A sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute dintre acestea.

Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și au multiple beneficii pentru sănătatea creierului. Acestea ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria.

„Omega-3 acizii grași sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și pot ajuta la îmbunătățirea performanței cognitivă și a memoriei, mai ales la vârstnici.” – Dr. John J. Ratey, psihiatru și profesor la Harvard Medical School.

Acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației creierului și la protejarea celulelor nervoase de deteriorare. Surse bune de Omega-3 sunt uleiul de pește, semințele de in și nuci.

Acetil L-Carnitina

Acest aminoacid ajută la producerea de energie pentru celulele creierului, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria. Acest supliment poate fi util în special pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum boala Alzheimer sau scleroza multiplă. Acetil-L-carnitina poate fi găsită în suplimente sau în alimente precum carnea de vită, peștele sau produsele lactate.

„Acetil-L-carnitina poate ajuta la îmbunătățirea performanței cognitivă și a memoriei, mai ales la persoanele care suferă de afecțiuni precum boala Alzheimer sau scleroza multiplă.” – Dr. Mark F. Bear, profesor de neuroștiințe la Massachusetts Institute of Technology

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba este un extract de plante care poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine către creier, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria. Acest supliment poate fi util în special pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum boala Alzheimer sau tulburări de circulație cerebrală.

„Ginkgo Biloba poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine către creier, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria, mai ales la persoanele cu afecțiuni precum boala Alzheimer sau tulburări de circulație cerebrală.” – Dr. David S. Seres, medic specialist în nutriție medicală la Columbia University Medical Center.

Vinpocetin

Vinpocetin este un compus care se găsește în anumite plante și poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria. Acest supliment poate fi util în special pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum boala Alzheimer sau tulburări de circulație cerebrală.

„Vinpocetin poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria, mai ales la persoanele cu afecțiuni precum boala Alzheimer sau tulburări de circulație cerebrală.” – Dr. Thomas H. Parrish, profesor de farmacologie la Universitatea din Utah.

Huperzina A

Huperzina A este un compus care poate ajuta la îmbunătățirea memoria și la întârzierea declinului cognitiv. Acest supliment poate fi util în special pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum boala Alzheimer sau declin cognitiv legat de vârstă. Huperzina A poate ajuta la creșterea nivelului de acetilcolină în creier, care este un neurotransmițător esențial pentru memoria și învățarea.

„Huperzine A poate ajuta la îmbunătățirea memoria și la întârzierea declinului cognitiv, mai ales la persoanele cu afecțiuni precum boala Alzheimer sau declin cognitiv legat de vârstă.” – Dr. Daniel G. Amen, psihiatru și fondator al Amen Clinics.

Este important de menționat că aceste suplimente pot avea efecte diferite la diferite persoane și pot interacționa cu alte medicamente sau suplimente. Este important să se consulte un medic înainte de a începe orice supliment sau tratament. De asemenea, este important să se ia în considerare o dietă echilibrată, activitatea fizică regulată și un somn adecvat ca parte a unui stil de viață sănătos pentru o performanță îmbunătățită a creierului și a memoriei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel