Sari la conținut

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru punctele negre. Cum trebuie procedat pentru a beneficia de toate calitățile

punte negre
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii eficiente pentru punctele negre

Remedii pentru punctele negre. Când porii de pe față sunt blocați de uleiuri naturale, resturi sau celule moarte ale pielii, apar punctele negre legate de acnee, care pot apărea pe față, nas, gât, spate și piept.

Potrivit medicului dermatolog dr. Kellie Reed, de la Westlake Dermatology din Austin, Texas, punctele negre se formează atunci când porii feței sunt înfundați cu uleiuri naturale, resturi sau celule moarte ale pielii.

Remedii naturale pentru punctele negre

Predispoziția genetică, factorii hormonali, bacteriile de pe piele și dieta sunt alte cauze care pot provoca și formarea punctelor negre.

Punctele negre pot afecta fața, gâtul, spatele și pieptul, cu toate acestea, ele apar mai des pe nas din cauza numărului de pori, a foliculilor de păr și a producției de ulei în acea zonă, precum și a dimensiunii naturale a porilor, potrivit medicului.

Cum să scapi de punctele negre de pe nas

Experții spun că există remedii naturale, medicamente fără prescripție medicală și tratamente profesionale care pot ajuta mai eficient și mai sigur.

Remedii naturale:

Ceai verde

Este un antioxidant excelent care reduce grasimea pielii. Amestecați frunzele de ceai verde cu apă și masați-le în piele timp de aproximativ 30 de secunde. Clătiți și aplicați apoi o cremă hidratantă.

Ulei de arbore de ceai

Este un alt mod natural de a opri creșterea bacteriilor. Poate fi găsit în multe produse precum săpunurile și cremele. Aplicați uleiul direct pe punctele negre afectate pentru a preveni creșterea bacteriilor.

Sare/zahăr

Acestea pot ajuta la exfolierea pielii și la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. După ce masați scrub-ul pe față, clătiți cu apă și aplicați o cremă hidratantă.

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bicarbonat de sodiu

La fel ca și scruburile cu sare și zahăr, poate ajuta la exfolierea pielii și la îndepărtarea murdăriei, a uleiului și a celulelor moarte ale pielii. Amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa si maseaza zonele afectate. Clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă când ați terminat.

Tratamente și medicamente fără prescripție medicală:

Acid azelaic

Poate fi găsit în cremele topice și funcționează prin distrugerea bacteriilor de pe piele. Acest tratament fără prescripție medicală poate reduce, de asemenea, inflamația și menține porii curați.

Acid salicilic

Este un ingredient care se găsește în multe demachiante, loțiuni și creme. Când este aplicat pe piele, ajută la eliminarea celulelor moarte care înfundă porii și foliculii de păr.

Tratamente profesionale pentru puncte negre:

Peeling 

Conține anumiți acizi, cum ar fi acidul salicilic și acidul beta-hidroxi (BHA), care ajută la desfundarea porilor și la reducerea punctelor negre de la suprafața pielii.

Tratamente prescrise de un dermatolog

Ele funcționează în mod similar cu tratamentele topice fără prescripție medicală, cum ar fi retinoizii, cu toate acestea, sunt mai puternice.

Medicamente pentru acnee pe cale orală

Sunt prescrise de un dermatolog și reduc bacteriile care pot provoca puncte negre.

Tratamente faciale profesionale

Peelingurile sau microdermabraziunea pot elimina celulele moarte și sebumul care duc la punctele negre. Un medic estetician poate extrage punctele negre în siguranță în timpul unui tratament facial.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.