marți, octombrie 4, 2022

Orele întregi de vorbit sau cântat, aerul uscat din atmosferă, provenit de regulă de la aerul condiționat sau de la calorifere, fumul de țigară, îngreunarea respirației de la o răceală – toate acestea reprezintă factori care usucă mucoasa bucală și faringiană și provoacă afecțiuni ale vocii, determinând răgușeală, tuse, dureri în gât sau pierderea temporară a vocii.

Te-ar mai interesa: Medic neurolog: Lecitina nu are efect. Iată ce tru...

Răgușeala

Răgușeala trebuie tratată de medic sau independent, în funcție de cauză. În cazul unei infecții care apare în cursul unei răceli, trebuie să consulți medicul. Pentru răgușeala cauzată de o suprasolicitare a vocii sau de aerul uscat, soluția este  hidratarea mucoasei  . Comprimatele cu Hydro Depot, cum ar fi GeloRevoice®, hidratează mucoasa rapid și pentru o lungă perioadă. Simptomele precum răgușeala, tusea și usturimea gâtului se vor diminua considerabil.

Durerile în gât

Tractul respirator superior, care include nasul, sinusurile și faringele, intră în contact cu multe substanțe în timpul respirației. Durerile în gât apar atunci când mucoasa din tractul respirator este iritată de de anumite substante din aer, sau când intră în contact cu aerul uscat și germenii patogeni.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Răceala

Simptomele răcelii încep adesea cu o durere în gât sau răgușeală. Alte simptome apar pe parcurs, precum dureri de cap, frisoane și tuse. Pentru a neutraliza virușii, corpul reacționează dezvoltând o reacție inflamatorie la nivelul zonei afectate. Mucoasele se înroșesc, se inflamează și exercită o presiune pe nervii din zona afectată.

Nervii trimit un semnal creierului și simți o durere în gât. E important să combați imediat aceste simptomele cu mijloace specifice( medicamente,dispozitive medicale, băuturi calde , repaus,etc.).

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Suprasolicitarea vocii

Pe lângă agenții patogeni, durerile în gât sunt cauzate adesea de suprasolicitarea vocii din diverse motive: vorbit prea mult, prea tare sau cântat  . Pe lângă dureri în gât, pot apărea răgușeală și tuse, în cel mai rău caz, îți poți pierde vocea.

Aerul uscat, aerul poluat și fumul

Mucoasa din tractul respirator are o funcție protectoare. Filtrează corpurile străine și îi transportă cu ajutorul cililor în faringe. De acolo sunt înghițite cu salivă și devin inofensive odată ajunse în stomac. Doar când acest proces este perturbat, apar afecțiuni ale gâtului.

Te-ar mai interesa: Ce spune culoarea ochilor despre tine și de ce och...

Există mulți factori externi care afectează gâtul și mucoasa. Dacă stratul protector este afectat, agenții patogeni și factorii  nocivi din aer pot ataca ușor mucoasa și irită celulele.

Stratul de aer duce la vibrarea corzilor vocale și produce sunetele. Aerul uscat duce și la uscarea mucoaselor, acestea pierzându-și elasticitatea.

 

Comprimatele de supt GeloRevoice® ameliorează simptomele ce determina afecțiuni ale vocii. Ele acționează asupra durerilor în gât prevenind tusea uscată și pierderea vocii. Adoptând o alimentație sănătoasă, hidratându-te corespunzător și respectând câteva reguli, vocea ta se va menține sănătoasă un timp îndelungat.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private