Sari la conținut

Cele mai frecvente cauze pentru durerile de burtă la femei

cancer ovarian
Sursă foto: pixabay
Îndepărtarea timpurie a ovarelor poate afecta sănătatea creierului femeilor

Durerea pelvină afectează partea inferioară a abdomenului. La femei, această durere poate fi un semn al crampelor menstruale, al ovulației și a afecțiunilor gastro-intestinale. Cu toate acestea, durerea poate prevesti o problemă serioasă.

În unele cazuri, durerea pelvină este un indicator al afecțiunilor sistemului reproductiv sau a organelor din zona inferioară a abdomenului.  Iată câteva cauze pentru care se manifestă durerea pelvină.

 1. Durerea menstruală. Aceasta este o cauză comună pentru care apare durerea pelvină. Dintre toate simptomele care însoțesc menstruația, crampele sunt cele mai întâlnite.
 2. Ovulația. Dacă o femeie resimte durere într-o parte a zonei pelvine în mijlocul ciclului menstrual, poate fi din cauza ovulației dureroase.
 3. Cistita interstițială. Este posibil ca o femeie să experimenteze o inflamare a vezicii urinare. Termenul medical ce descrie această afecțiune este cistita interstițială, însă medicii nu știu încă din ce cauze se manifestă.
 4. Infecțiile tractului urinar. Acestea apar când bacteriile atacă tractul urinar. De obicei se pot vindeca de la sine, însă în unele cazuri este recomandat un tratament cu antibiotice.
 5. Infecțiile cu transmitere sexuală. Durerea pelvină poate indica prezența unei infecții cu transmitere sexuală, precum gonoreea sau chlamydia.
 6. Boala inflamatorie pelvină. Aceasta este o infecție a uterului care poate afecta țesutul care îl înconjoară. Aceasta se manifestă când bacteriile din vagin sau colul uterin intră în uter și provoacă o infecție.
 7. Endometrioza. Afecțiunea survine în urma endometrului care, deși în mod normal căptușește interiorul uterului, se dezvoltă în afara sa.
 8. Sindromul intestinului iritabil. Aceasta este o afecțiune ce cauzează durere, constipație, diaree și balonare.
 9. Apendicită. Inflamarea apendicelui cauzează această afecțiune, care deși comună, poate fi severă dacă nu este tratată la timp.
 10. Pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi apar când organismul nu poate elimina corespunzător mineralele și calciul.
 11. Sarcina ectopică. Este o afecțiune care se manifestă când un embrion se implantează în afara uterului.
 12. Chisturi ovariene. Acestea apar când ovarele nu reușesc să elibereze un ovul în mod corespunzător.
 13. Tumoră. În cazuri rare, o formațiune malignă se dezvoltă în interiorul sistemului reproductiv, a tractului urinar sau a sistemului gastro-intestinal. În acest caz, durerile sunt acute sau deosebite față de cele manifestate în mod normal.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel