marți, iunie 6, 2023

Dacă aţi călcat strâmb sau dacă aveţi un partener nou, este recomandat să vă programaţi pentru o serie de teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală. Unele infecţii pot avea şi simptome locale- erupţii sau mâncărimi genitale.

În foarte multe ţări din Vest, o bună parte din populaţie îşi face periodic testele pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală, fără să aştepte apariţia primelor simptome. De cealaltă parte, în ţara noastră, se estimează că circa 1 milion de persoane suferă de BTS. Asta înseamnă că românilor le place dragostea, însă nu prea ştiu sau nu vor să se protejeze şi nici la doctor nu prea merg să se controleze. Cele mai răspândite sunt, de departe, sifilisul şi gonoreea, însă, în ultimii ani, infecţia cu Chlamydia începe să câştige tot mai mult teren. Puteţi evita însă conscinţele uneori dezastruoase ale acestor boli printr-un screening complet.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Iată care sunt situaţiile în care este necesar să vă faceţi teste pentru depistarea BTS, potrivit intimatemedicine.com

1. O relaţie nouă

Niciodată nu poţi fi sigur de cel cu care împarţi patul, iar acest lucru este valabil şi pentru cei care au o relaţie de lungă durată. Când vine vorba de un partener nou, incertitudinea este şi mai mai mare. În acest caz, ar fi de dorit să mergeţi amândoi la teste pentru depistarea infecţiilor cu transmitere sexuală pentru a vă asigura că totul este în regulă. Invitaţia la analize nu trebuie să sune ca un ultimaum. Mai degrabă sugeraţi-i discret partenerului să vă însoţească la medic.

Te-ar mai interesa: O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticat...

2. Înainte de a rămâne însărcinată

Este foarte important să vă faceţi o serie de teste pentru depistarea BTS înainte de a rămâne la însărcinată, indiferent dacă aveţi acelaşi partener de foarte mult timp. În plus, unele afecţiuni au o perioadă mare de incubaţie, ceea ce înseamnă că deşi ultimele teste au ieşit negative, puteţi fi totuşi infectaţi. De exemplu, sifilisul şi hepatita B se pot declanşa după câţiva ani din momentul contractării, fără a provoca simptome clare. Gravidele care suferă de BTS pot naşte înainte de vreme sau pot transmite bolile fătului.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

3. Relaţii extraconjugale

Chiar dacă nu aţi întreţinut relaţii sexuale în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să ştiţi că anumite boli (herpes, gonoree, chlamyidia) se pot transmite şi în timpul preludiului sau prin sex oral.

4. Reacţii la nivelul zonei genitale

Dacă observaţi o erupţie în zona genitală, însoţită sau nu de mâncărimi, un miros neobişnuit al spermei sau al secreţiei vaginale, precum şi alte simptome pe care nu vi le puteţi explica, este cazul să vă programaţi pentru o serie de teste pentru depistarea BTS.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private