Sari la conținut

Cele mai frevente greşeli pe care le fac bărbaţii când vine vorba de sex şi cum pot fi evitate

Uneori, chiar şi cei mai experimentaţi bărbaţi pot face greşeli majore în pat. Asta pentru că, atunci când vine vorba de relaţii, nu există un manual de instrucţiuni şi nici reguli concrete care să te aducă pe drumul cel bun.

Experienţa este utilă, dar nu este totul. Femeile sunt atât de diferite când vine vorba de poziţiile pe care le preferă sau de modul în care le place să fie atinse încât este imposibil pentru bărbaţii să ştie tot. Specialiştii explică cinci moduri în care bărbaţii tind să o dea în bară şi oferă soluţiile pentru remedierea problemelor.

1. Încăpăţânarea de a temina 

Cei mai mulţi bărbaţi tratează sexul ca pe o misiuine. Au în cap un plan bine delimitat, de care se ţin cu stricteţe: erecţie-preludiu-penetrare-orgasm.
Asta poate fi însă o mare greşeală. În primul rând, pentru că întreaga experienţă sexuală merge mai presus de organele genitale. „Întregul corp poate fi un obiect al plăcerii. Priviţi corpul ca pe o hartă şi cuceriţi întregul teritoriu”, explică terapeutul Chris Donaghue.

2. Nu folosesc jucării şi artificii

Chiar dacă nu o spun direct, foarte multe femei sunt interesate să folosescă în pat jucării sexuale. „Bărbaţii le văd ca pe o ameninţare pentru ego-ul unui bărbat”, explică specialiştii. Un bărbat se poate simţi ameninţat dacă o femeie foloseşte diferite accesorii, fiind de părere că el ar trebui să fie de ajuns. Cu toate acestea, bărbaţii care exclud din start jucăriile sexuale, refuză de fapt posibilitatea de a mări plăcerea partenerei lor.

Un vibrator poate oferi o stimulare consecventă si profundă, care este imposibil de dobândit prin sexul obişnuit. Dacă nu vă puteţi obişnui cu un astfel de obiect, există numeroase jucării care pot oferi plăcere pentru ambii parteneri. Pentru detalii, întrebaţi în magazinele de specialitate.

3. Se compară prea mult cu performaţele altora

Multi dintre bărbaţii au idei preconcepute cu privire la cât de des ar trebui să facă sex. Orientându-se după ce aud de la alţii ei ajung să se simtă prost sau chiar nefericiţi în relaţie.

Tind să se compare cu alţii despre care cred că au parte de sex mai mult, mai bun şi mai des.

Un studiu publicat în 2010 în “Journal of Sexual Medicine”, arată că, în ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, periodicitatea relaţiilor sexuale variază în funcţie de vârstă şi tipul de relaţie în care se află.

Studiul arată că  33% dintre bărbaţii americani cu vârsta între 25 şi 29 de ani fac sex de cel puţin două ori pe săptămână. Cu toate acestea, rezultatele arată că cel mai des au parte de sex cei căsătoriţi şi cei care au o parteneră stabilă.

După 30 de ani, bărbaţii căsătoriţi au parte de sex din ce în ce mai rar. Dar asta nu însemna că viaţa lor nu este la fel de bună pentru că numărul de partide nu are nicio legătură cu satisfacerea sexualităţii.

4. Cred că ştiu totul

De cele mai multe ori, bărbaţii cred că dacă au reuşit să satisfacă o femeie, o pot face cu toate. Total greşit.
Tehnicile-minune care în trecut au funcţiunoat destul de bine, nu înseamnă că sunt imbatabile de fiecare dată. Află mai întâi lucrurile elementare despre parteneră şi întreab-o ce preferinţe are.

Corpul fiecărei femei este diferit, la fel şi felul în care percepe anumite senzaţii. Ceea ce este excitant pentru o femeie poate fi chiar deranjant pentru alta.
„Bărbaţii trebuie să facă, de fiecare dată, o muncă de detectiv. Fiecare dintre noi are o amprentă sexuală”, explică  sexologul american Patti Britton.

5. Nu discută despre relaţia lor sexuală

Cele mai multe cupluri nu vorbesc despre sex. Asta se întâmplă şi pentru că nu ştiu cum să se exprime atunci când vine vorba de organele lor genitale. De multe ori se feresc să folosescă cuvintele exacte, iar discuţiile se rezumă la generalităţi.
Sexologii recomandă să fiţi cât se poate de deschişi unul cu celălalt. Puteţi încerca mai multe tehnici sau poziţii şi întrebaţi-vă partenera care i-a plăcut mai mult. Va fi mai simplu de dedus ce anume îi face mai mare plăcere.

Cuvintele simple precum,” da”, “mai tare”, “mai uşor”, pot fi buni indicatori ai plăcerii şi vă pot arăta ce faceţi bine şi ce nu.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel