marți, aprilie 20, 2021

Cum te poate ajuta viața intimă să fii mai sănătos. În plus, e cel mai rapid mod de a scăpa de depresie. O viață amoroasă activă este cea mai plăcută și la îndemână metodă de a te proteja împotriva unora

dintre cele mai grave afecțiuni.

Împreună cu un stil de viață sănătos, sexul te ajută să-ți menții inima sănătoasă. ,,Sexul creşte fluxul sângelui, iar două partide de amor pe săptămână reduc la jumătate ricul atacului de cord”, explică dr. Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania.

Iată și alte motive să faci sex cât mai des:

Îmbunătăţeşte sănătatea mentală. Cel mai rapid şi la îndemână mod de a scăpa de depresie şi anxietate este sexul. ,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducând stresul şi îmbunătăţind sănătatea mintală”, explică psihologul

Patricia Tan.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, substanțe ale plăcerii.

Te eliberează de stres. Sexul este cel mai bun remediu impotriva stresului de la serviciu si poate calma durerile de cap, deoarece în timpul partidei, organismul secretă neurotransmițători care te fac să te simți fericit, satisfăcut și liniștit.

Menţine frumuseţea pielii. Sexul dă o strălucire aparte pielii, îmbunătățind circulaţia sângelui, ceea ce ajută la oxigenarea pielii. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor.

Te ajută să-ți menții silueta.

Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 şi 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întăreşti musculatura. ,,Excitaţia şi orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea şi menţinerea ţesutului muscular şi osos”.

Îți prelungește viața. Fă sex cât mai des și vei trăi mai mult. Încă nu s-a descoperit un elixir al tinereții fără

bătrânețe, însă specialiștii spun că sexul este una dintre cele mai bune metode prin care îți poți prelungi viața.

Ultimele stiri

Parteneri