marți, iunie 6, 2023

Pe măsură ce se încălzește crește apetitul sexual al partenerilor, iar posibilitățile pe care le ai sunt din ce în ce mai multe, așa că n-ai motiv să nu-ți condimentezi viața sexuală

Gabriel Fereșteanu

Dezmorțirea naturii îi influențează pe oameni să flirteze mai mult și să devină mai activi din punct de vedere sexual. Starea de relaxare indusă de gândul la vacanță și zilele cu soare ne schimbă prioritățile și ritmul vieții. Aceasta este explicația sexologilor pentru faptul că primăvara și vara oamenii fac mai mult sex. Un alt motiv ar fi că soarele influențează sistemul neuroendocrin. Mai mult de atât, ziua este mai lungă, iar receptarea razelor de soare se face prin retină, care la rândul ei, transmite impulsuri luminoase la creier, astfel fiind stimulate glandele și creșterea libidoului.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Principalele motive pentru apetit ridicat

Pe lângă acestea, alte motive demne de luat în calcul sunt hainele sumare pe care urmează să le purtăm pe măsură ce se face tot mai cald. „Expunerea la soare favorizează un surplus hormonal (serotonină, melatonină și testosteron) care ridică pofta sexuală, pe de altă parte căldura favorizează excedentul de transpirație și implicit eliminarea de feromoni, responsabili cu atracția către sexul opus. Apoi, hainele pe care le purtăm în acest anotimp contribuie la fantezia sexuală, lăsând părți importante din corp la vedere. Bronzul are și el contribuția sa. După ce noi ne simțim mai atrăgători, transmitem semnale erotice celor din jur”, ne explică Ionuț Mirea, sexoterapeut.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Riscurile sexuale sunt mai mari

An de an în preajma anotimpurilor calde apar tot felul de studii cu procente în creștere pe tema relațiilor sexuale riscante. Cei mai expuși sunt, conform specialiștilor, cei sub 25 de ani. Motivele sunt numeroase. Principala cauză ar fi că tinerii nu reușesc să țină cont de recomandările medicilor și ajung să își pună viața în pericol. Topul bolilor venerice pe care le pot contacta, din neatenție, tinerii:

Te-ar mai interesa: O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticat...

1 Candidoza afectează cel putin 75% dintre femei și este considerată a fi una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală printre tinerii din România de ambele sexe. Simptomele sale sunt destul de neplăcute: secreții albe, brânzoase și urât mirositoare, usturime, urinări frecvente și arsuri în timpul contactelor sexuale.

2 Sifilis. România a ajuns ocupantă primului loc în UE la numărul cazurilor de sifilis diagnosticate oficial. Această boală cu transmitere sexuală este silențioasă, manifestă rareori simptome, se tratează ușor în fază incipientă, însă poate da complicații extrem de grave în timp, în lipsă tratamentului. În România, există 3.200 de bolnavi de sifilis înregistrați, conform unui studiu realizat de sanatate.acasa.ro, însă numărul real al celor infectați este cu siguranță mult mai ridicat.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

3 Trichomoniaza – este o boală cauzată de un parazit Trichomonas vaginalis. Contaminarea se realizează prin contact sexual cu o persoană care are trichomoniaza. După 3 zile – 4 săptămâni de la contactul sexual infectat, apăr simptomele. La femeie această infecție se manifestă cel mai frecvent printr-o scurgere vaginală abundentă, galben – verzuie, spumoasă, urât mirositoare, însoțită de roșeață și discomfort sau chiar dureri în timpul actului sexual. Bărbatul, de cele mai multe ori, nu are semne clinice, dar poate transmite boală. Atunci când apar, semnele constau în dureri și usturimi la urinat, scurgere uretrală, roșeață și iritații la nivelul prepuțului.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Top trei idei care merită încercate primăvara

1. SEXUL ÎN PĂDURE

Cu toate că ar putea ceva facil, nu este chiar așa. Înainte de a lua această decizie, trebuie să îți pregătești atent toate detaliile. Trebuie luate câteva măsuri de precauție, dacă nu vrei să ajungi subiectul de discuție a celor care te-ar putea prinde. De asemenea, pentru sexul în pădure, zgomotele prea puternice ar putea deranja animalele care trăiesc în zonă, iar astfel, partida ta de sex să devină foarte periculoasă. Atenție, însă, unele pă- duri sunt păzite, iar dacă te prinde poliția, poți să plătești pentru expunere indecentă în public!

2. SEXUL ÎN PARC

Sexul în parc este preferatul celor care caută adrenalină. Cel mai mult îi excită că ar putea fi prinși excitați la maximum și transformă această fantezie intr-una dintre cele mai reușite modalități de a face sex. De luat în calcul, sexul în parc trebuie făcut, totuși, în zone cât mai retrase, dacă există o astfel de decizie în cuplu. Din nou, există riscul să fii prins cu… pantalonii în vine!

3. SEXUL ÎN MAȘINĂ

Se practică noaptea, în locuri retrase, fără prea mult zgomot. Trebuie să alegeți un loc cât mai ferit, un drum mai puțin circulat, pentru a vă putea face de cap fără să fiți prinși și amendați. De subliniat, un avantaj al sexului în mașină este că nu trebuie să vă dezbrăcați complet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private