Sari la conținut

Cele mai mari beneficii pentru sănătate ale consumului de ANANAS

Ananasul ar trebui să fie nelipsit din alimentație. Este fructul care ar trebui clasificate drept „super-alimente” datorită beneficiilor lor asupra sănătății.

Cele mai mari beneficii pentru sănătate ale consumului de ananas

Ananasul: un fruct atât de aromat, încât de secole a fost piesa centrală a unei varietăți de alimente populare. Ne place să îl mâncăm într-o salată de fructe, pe pizza, pe o șuncă glazurată cu miere, sau simplu.

Dar care sunt, mai exact, beneficiile pentru sănătate? Există factori care diferențiază acest fruct special de alte alegeri alimentare sănătoase?

Atunci când ne este poftă de ceva dulce, primul nostru impuls poate fi să ne îndreptăm spre un baton de ciocolată sau o înghețată. Și, deși aceste alegeri sunt cu siguranță delicioase, nu sunt tocmai sănătoase. O alegere mai bună este un fruct mai dulce, cum ar fi ananasul, care are sub o sută de calorii/ porție.

În plus, fructul conține atât de multă apă, este mai probabil să vă ofere o senzație de sațietate, ceea ce ar putea reduce consumul de alimente în continuare și să vă ofere un mic, deși nu demitizabil, pas înainte în lupta dvs. împotriva umflăturii.

Sursă excelentă de fibre
Ar fi o exagerare să spunem că ananasul este plin de fibre, dar nu se poate nega faptul că cele aproape 3 grame de fibre din porția medie merită luate în considerare. La urma urmei, cele mai multe alte dulciuri, cum ar fi cele procesate care se găsesc în majoritatea automatelor de gustări, nu vă vor oferi nicio ofertă de fibre.

Fibrele ajută la menținerea senzației de sațietate

În cazul în care nu sunteți conștienți, fibrele joacă un rol important în a ajuta la deplasarea alimentelor în cadrul sistemului digestiv uman, ceea ce înseamnă că vă pot ajuta să vă mențineți „regulat” și să vă simțiți bine.

Fibrele ajută, de asemenea, la menținerea senzației de sațietate, ajutând la limitarea indulgențelor mai puțin sănătoase. În general, conținutul de fibre din ananas este moderat, deși nu este deloc neimpresionant și ar trebui să reprezinte un alt motiv bun pentru a-l face parte din dieta ta obișnuită, potrivit activebeat.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.