Sari la conținut

Cele mai nocive alimente pentru persoanele cu dureri articulare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Durerea articulară, în special cauzată de inflamație, este o problemă comună care poate afecta grav calitatea vieții. Mobilitatea limitată și durerea pot fi rezultatul proceselor inflamatorii la nivelul articulațiilor.

Artrita inflamatorie este o afecțiune frecventă care provoacă dureri articulare. În cazul artritei, gutei sau problemelor articulațiilor de natură inflamatoare, reumatologul poate fi cel mai în măsură să consulte pacientul și să stabilească diagnosticul.

Medicii atrag atenţia că există o serie de alimente nocive, care pot avea un impact direct asupra acestui tip de afecţiune.

Cartofi prăjiţi

Nu numai că cartofii prăjiți nu sunt cea mai sănătoasă alegere, dar cresc și riscul de inflamație a articulațiilor. Înlocuiește-le cu alternative sănătoase și vei simți diferența.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pâine albă

Făina albă rafinată stimulează procesele inflamatorii la nivelul articulațiilor şi de aceea este bine să alegi pâinea integrală, care oferă nutrienți benefici și nu provoacă inflamații.

Prăjituri şi creme de ciocolată

Alimentele bogate în grăsimi trans, cum ar fi crema de ciocolată, pot stimula reacții inflamatorii la nivelul articulațiilor. Evitați-le pentru a reduce riscul de pusee dureroase.

Gogoși și covrigi

Produsele de patiserie, în special cele făcute cu făină albă rafinată și zahăr, pot contribui la creşterea inflamației și a durerilor articulare. Consumaţi alternative sănătoase.

Biscuiți

Unii biscuiți conțin făină albă rafinată, zahăr și grăsimi trans, care pot crește răspunsul inflamator. Alegeți opțiuni sănătoase fără aditivi inutili.

Cereale pentru micul dejun

Atenție la cerealele pentru micul dejun care conțin făină albă rafinată. Sunt de preferat cele bogate în fibre și cereale integrale, care mențin articulațiile în stare bună de sănătate.

Alcool

Băuturile alcoolice în cantități mari pot fi un factor major în procesele inflamatorii la nivelul articulațiilor. Moderația în consum poate ajuta la reducerea riscului.

Bacon, salam şi cârnaţi

Baconul, bogat în grăsimi saturate, poate afecta în timp articulațiile, provocând inflamarea acestora. Diversifică gustările cu variante mai ușoare și mai sănătoase.

Pe lângă schimbarea dietei, pacienții pot încerca fizioterapia, kinetoterapia, acupunctura, masajul, tratamentul balnear, terapiile acvatice (adică exercițiile în apă) și exercițiile pentru întărirea musculaturii din jurul articulațiilor, potrivit doc.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel