vineri, iunie 2, 2023

Cele mai NOCIVE alimente și băuturi pe care nu e bine să le consumi când ai un ulcer gastric

Ulcerele gastrice sunt răni deschise care deteriorează mucoasa stomacului. Ele pot afecta persoanele de la o vârstă tânără, dar sunt mai frecvente la persoanele de peste 60 de ani. Bărbații sunt, de asemenea, mai predispuși să aibă ulcer gastric.

Când apare ulcerul?

Atunci când acizii din alimentele digerate deteriorează peretele stomacului. Cea mai frecventă cauză a ulcerului gastric este infecția provocată de o bacterie numită Helicobacter pylori (H. pylori). O altă cauză este utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Te-ar mai interesa: Țânțarii au preferințe atunci când înțeapă oamenii...

Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii au crezut că ulcerele gastrice erau cauzate de anumite alegeri legate de stilul de viață. Mulți au crezut că consumul de alimente picante și experimentarea stresului erau legate de ulcer, dar nu există dovezi concrete care să confirme aceste convingeri.

În cazuri rare, ați putea avea o tumoare canceroasă sau necanceroasă în stomac, duoden sau pancreas, cunoscută sub numele de sindromul Zollinger-Ellison.

Simptomele ulcerului la stomac

 • Disconfort între mese
 • Dureri de stomac care vă trezesc noaptea
 • Senzație de sațietate rapidă
 • Balonare sau durere de arsură în stomac

Durere care apare și dispare timp de zile sau săptămâni la un moment dat
Dacă aveți următoarele simptome, este posibil ca ulcerul dumneavoastră să se fi rupt și să fi devenit un ulcer sângerând. Trebuie să solicitați imediat asistență medicală dacă credeți că aveți un ulcer și vă confruntați cu:

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

 • Greață
 • Vărsături cu sânge
 • Sânge în scaunul dumneavoastră
 • Dureri în zona spatelui
 • Pierdere inexplicabilă în greutate

Cele mai bune alimente pe care să le mănânci atunci când ai ulcer la stomac
Ulcerele la stomac pot necesita modificări ale stilului de viață și ale dietei pentru a le gestiona în timp ce se vindecă. Medicamentele pentru reducerea acidității pot fi, de asemenea, benefice. Anterior, pentru ulcerul gastric se recomanda o dietă fadă, dar cercetările actuale nu susțin această idee.

Modificările dietetice pot ajuta, dar alimentele picante nu sunt neapărat un iritant. Medicii pun acum accentul pe o dietă bogată în legume și fructe. Cele mai bune alimente pe care să le consumi atunci când ai ulcer la stomac includ:

Te-ar mai interesa: Descoperire revoluționară cu privire la tratarea &...

Fibrele alimentare
Acestea includ ovăzul, legumele, semințele de in, nucile, portocalele, merele și morcovii. Aceste alimente sunt bune pentru dumneavoastră, deoarece pot ajuta la prevenirea apariției ulcerului.

Alimente bogate în vitamina A
Alimente precum broccoli, cartofii dulci, varza kale, spanacul și varza creață conțin vitamina A. Aceste alimente cresc producția de mucus în tractul tău gastrointestinal, ceea ce unii cred că poate ajuta la prevenirea ulcerelor.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

Alimente bogate în flavonoide
Acestea includ usturoiul, ceapa, afinele, căpșunile, afinele și mazărea roșie. Cercetările sugerează că aceste alimente pot ajuta la protejarea intestinului dumneavoastră împotriva gastritei cronice, a infecției cu H. pylori și a cancerului de stomac. Aceste alimente ajută la inhibarea creșterii H. pylori.

Ouă, pâine și banane pentru un ulcer gastric?


Pâinea poate fi benefică dacă suferiți de ulcer gastric, dar trebuie să mâncați un anumit tip. Alegeți pâinea integrală, care este bogată în fibre care beneficiază de sănătatea intestinului.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

Evitați pâinea albă rafinată

Bananele sunt, de asemenea, bune pentru ulcer, deoarece sunt o sursă bună de fibre și sunt bogate în compuși care ajută la protejarea mucoasei stomacului împotriva acidului. Ouăle pot ajuta dacă aveți ulcer, deoarece sunt bogate în vitamina A, dar nu ouă prăjite, deoarece grăsimea poate agrava ulcerele gastrice.

Ce băuturi sunt bune pentru ulcer?

Sucul de afine
Acest suc acidulat poate reduce potențial riscul de creștere excesivă a H. pylori în stomac și poate preveni inflamația.

Ceaiul verde
Cercetările emergente indică faptul că ceaiul verde poate ajuta la combaterea H. pylori.

Kefir
Kefirul este o băutură probiotică ce conține bacterii benefice care au activitate anti-H. pylori. Așadar, consumul de chefir poate fi de ajutor dacă aveți un ulcer la stomac din cauza infecției cu H. pylori.

Suc de varză
Sucul de varză este bogat în glutamină, un compus care ajută la vindecarea ulcerului gastric.

Ce alimente nu sunt bune de mâncat și ar putea agrava un ulcer?
Există anumite alimente care ar putea să vă irite ulcerul gastric și ar putea fi o idee bună să le limitați. Aceste alimente includ:

 1. Alcoolul
 2. Cofeina
 3. Lapte
 4. Anumite cărnuri
 5. Alimente picante și sărate
 6. Alimente bogate în grăsimi
 7. Ciocolată

Cum vă dați seama dacă aveți un ulcer?

Timp de mulți ani, s-a crezut că ulcerele sunt cauzate de stres, alcool sau alimente picante. Cu toate acestea, cercetările moderne arată că, de obicei, acestea sunt cauzate de o anumită infecție bacteriană din stomac și din partea superioară a intestinului, de anumite medicamente și de fumat.

Semne și simptome ale ulcerului
Cel mai frecvent simptom al unui ulcer peptic este o durere surdă sau o arsură în stomac, între buric și stern. Această durere poate dura de la câteva minute până la câteva ore și poate apărea și dispărea timp de câteva săptămâni. De asemenea, este posibil să aveți:

Senzație de sațietate atunci când mâncați
Pierderea poftei de mâncare și senzație de greață în stomac
Balonare după mese
Pierdere inexplicabilă în greutate
Greață și vărsături
Scaun închis la culoare sau cu sânge
Dureri de spate

Tipuri de ulcere
Există două tipuri principale de ulcer peptic, duodenal și gastric. Acestea au aproape aceleași semne și simptome. Cel mai frecvent mod de a le deosebi este observarea momentelor în care simțiți durere în raport cu programul de masă.

Ulcer duodenal
Se formează în partea superioară a intestinului subțire. Dacă simțiți dureri de stomac la câteva ore după ce ați mâncat sau o durere de stomac care vă trezește în miez de noapte, ar putea fi rezultatul unui ulcer duodenal. De obicei, durerea se ameliorează după ce ați mâncat.

Ulcer gastric
Acesta se formează în mucoasa stomacului. Cel mai frecvent simptom este durerea care apare adesea când mâncarea este încă în stomac, imediat după ce ai mâncat.

Cauzele ulcerului
Acid
Un ulcer gastric apare atunci când stratul de mucus care protejează mucoasa care protejează mucoasa stomacului și a intestinului subțire de acid se descompune. Se întâmplă atunci când acidul din tractul digestiv roade această mucoasă. Acest lucru duce la apariția unei răni.

Infecția cu H. pylori
Bacteria Helicobacter pylori (H. pylori) a fost descoperită în 1982 de doi medici, Barry Marshall și Robin Warren. De atunci, medicii au confirmat că bacteria H. pylori provoacă ulcerul peptic la nouăzeci la sută dintre persoanele care suferă de această afecțiune.

Cu toate acestea, este important de reținut că multe persoane care au bacteria H. pylori nu fac ulcer.

Fumatul
Se știe că nicotina conținută în țigări slăbește mucoasa stomacului, crescând riscul ca cineva să dezvolte un ulcer peptic.

Unele medicamente
Există un grup de medicamente pe care medicii le numesc medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi aspirina, ibuprofenul și naproxenul. Se știe că acestea cresc riscul ca cineva să dezvolte ulcer peptic, potrivit Health News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private