duminică, iulie 3, 2022

Vara și iarna sunt practicate cel mai des sporturile în aer liber, ceea ce crește riscul unor accidentări care necesită intervenții mai ales la nivelul membrelor superioare.

Dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu, medic în cadrul clinicii Zetta, specializat în ortopedie şi traumatologie, doctor în ştiinţe medicale cu supraspecializare în chirurgia mâinii, spune că cele mai frecvente intervenții din perioadele amintite se referă în principal la chirurgia pumnului.

Te-ar mai interesa: Doliu în România! Un fost fotbalist și-a pus subit...

Licenţiat al Universității de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din București și asistent universitar, Dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu a urmat diverse stagii și cursuri internaționale de supraspecializare în chirurgia mâinii în țări precum Spania, Germania, Austria, Italia, Elveția, Ungaria.

Cele mai solicitate intervenții la nivelul mâinii

Într-un Top 5 al celor mai solicitate astfel de intervenții, acesta punctează pe primul loc fracturile de pumn de os scafoid, radius, pentru care un pacient plătește, în medie, 1.700 de euro. Însă, pentru cazurile complexe, prețul poate ajunge și la 2.400 de euro. Pe locul doi se situează sindromul de tunel carpian (400 de euro), intervenție urmată de maladia Dupuytren (600-800 euro), artrozele degetelor (circa 1.800 euro) și artroscopia de pumn (aproximativ 1.600 euro).

Te-ar mai interesa: Riscul unei DIETE nesănătoase. Poate duce la moart...

”Prețurile țin foarte mult de durata intervenției și implanturile folosite, fiecare intervenție având un preț diferit. În așa fel, mă asigur că și procesul financiar este unul corect. În general, vara și iarna crește numărul unor astfel de intervenții cu 20%”, declară medicul Iulian-Daniel Vîlcioiu.

De-a lungul timpului, acesta a avut solicitări și din străinătate, chiar cu o frecvență lunară. Un exemplu este o pacientă din Grecia care a dorit să se opereze de sindrom de tunel carpian, precum și un pacient englez care a suferit un accident de motocicletă, tratat inițial într-un spital de urgență și preluat ulterior de Iulian-Daniel Vilcioiu în clinica Zetta.

Te-ar mai interesa: Alzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temut...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private