marți, iunie 28, 2022

Cele mai toxice fructe! Este sezonul fructelor și, oricât de scumpe ar fi, nu rezistăm să nu cumpărăm căpșuni sau cireșe proaspete. Dar, așa cum deja am învățat în ultimii ani, delicioasele fructe care invadează piețele în acest sezon sunt, de cele mai multe ori, stropite cu pesticide.

Lista alimentelor care conțin cea mai mare cantitate de pesticide

Grupul de lucru pentru mediu (EWG) din SUA a publicat recent lista alimentelor neorganice care conțin cea mai mare cantitate de pesticide, despre care se știe că sunt dăunătoare pentru organism. În acest an, pe primul loc în top 12 cele mai contaminate fructe/legume se află căpșunile, potrivit Womansworld.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Don’t Eat This Year’s Strawberries — Unless You Clean Them With This Kitchen Staple

EWG publică anual cele lista celor douăsprezece fructe/legume contaminate cu substanțe chimice. Ca și în 2021, pe primul loc în acest clasament s-au aflat unele din cele mai populare și îndrăgite fructe: căpșunile.

”Dirty Dozen” este o listă care clasifică contaminarea cu pesticide în 46 de fructe și legume pe care oamenii le consumă cel mai mult.
Departamentul Agriculturii din SUA și FDA testează aproximativ 45.000 de mostre de produse în fiecare an, iar rezultatele acestor teste sunt folosite pentru a le clasifica de la ”cel mai mult la cel mai puțin contaminat”.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare z...

Iată care sunt rezultatele din acest an și care sunt fructele și legume care conțin cele mai multe pesticide:

1. Căpșunile
2. Spanacul
3. Varza
4. Nectarinele
5. Merele
6. Strugurii
7. Ardeiul gras și ardeiul iute
8. Cireșele
9. Piersicile
10. Perele
11. Țelina
12. Roșiile

Lista continuă, cartofii și afinele aflându-se pe locurile 13, respectiv 14.

Căpșunile cresc direct pe sol și sunt extrem de vulnerabile la dăunători, motiv pentru care sunt stropite cu cantități semnificative de pesticide. Iar faptul că nu au un strat protector face ca pesticidele să se infiltreze ușor în fructe.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...

Cum putem scăpa de pesticidele din fructe şi legume

Pentru a elimina pesticidele, este nevoie doar de oţet alb. Tot ce trebuie să facem este să amestecăm 90% apă şi 10% oţet alb într-un vas mai mare şi să lăsați produsele să se înmoaie în acea soluţie timp de cel puţin 20 de minute. După aceea, clătiţi-le cu apă rece! Cu toate acestea, în SUA FDA recomandă ca oamenii să evite cât mai mult să mânânce căpșuni în acest an, iar în cazul în care nu se pot abține să aleagă acele fructe organice. Acestea nu sunt stropite cu pesticide.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Cât de periculoase sunt pesticidele

Pesticidele sunt toxice pentru organism. Ele ucid insectele și organismele care dăunează fructelor și legumelor, dar sunt un pericol real pentru corpul nostru. Numeroase cercetări leagă pesticidele de probleme gastrointestinale, neurologice și respiratorii, de infertilitate și malformații congenitale. De asemenea, mai multe tipuri de cancer, inclusiv leucemia, limfomul și cancerul de creier, sân, prostată, testicule și ovare sunt pot fi cauzate de pesticide.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private