Sari la conținut

Celebră actriță, arsuri de gradul II și III. A ars ca o torță într-un cimitir: „Strigam: ard, ard, ard, iar oamenii din jur nu făceau nimic!”

Celebră actriță, arsuri de gradul II și III. A ars ca o torță într-un cimitir: „Strigam: ard, ard, ard, iar oamenii din jur nu făceau nimic!”

Doina Ghițescu, actrița de la ansamblul „Doina” al Armatei, și-a văzut moartea cu ochii în urmă cu două luni, la comemorarea eroilor căzuți pe 23 august. În timp ce actrița recita poezii patriotice, fără să-și dea seama de ceea ce se întâmplă, actrița a luat foc de la lumânările aflate în jur.

În primul moment nu a realizat ce se întâmplă. Cu toatea acestea, focul a cuprins-o brusc și deși a cerut ajutor oamenilor aflați în jurul său, Doina Ghițescu a rămas singură, arzând ca o torță.

O celebră actriță a ars ca o torță într-un cimitir: „Strigam: ard, ard, ard, iar oamenii din jur nu făceau nimic!”

„Cine a pus lumânări, nu a protejat. Când recitam, mi s-au aprins hainele și mirosea a porc pârlit. Am crezut că mirosul vine de la casele din jurul cimitirului. Dar nu era așa, eu ardeam. Hainele, rochiile de poliester s-au aprins.

Și când mi-am dat seama, am început să strig: ARD! Când m-am întors spre ei, ei s-au speriat și au fugit de mine. Eu strigam ajutor, iar ei nu făceau nimic”, a declarat Doina Ghițescu, potrivit starpopular.ro.

Doina Ghițescu a avut bunul instinct de a-și smulge peruca de pe cap și mărturisește că, din fericire, faptul că a avut perucă i-a salvat scalpul.

„Era o doamna doctor lângă mine, pensionară, și i-am zis să facă ceva, iar ea mi-a zis că nu poate, flăcările sunt prea mari. Ardeam, flăcările s-au dus pe fund și au început sa urce pe spate, mi-a ars și peruca care tot din plastic era.

Bine că am avut-o că mi-a protejat scalpul. Mă dădeam de garduri, strigam: ard, ard, ard! Mi-am smuls peruca de pe cap când am văzut că flăcările vor să-mi cuprindă fața și așa m-am ars și la mână”, a povestit îndrăgita actriță.

„Când am ajuns la spital aveam pământ din cap până și în organele genitale”

Cel care i-a sărit într-un final a fost un tânăr de 36 de ani. În timp ce alte persoane o filmau arzând, tânărul a intervenit și a ajutat-o pe actriță să se salveze. Actrița îl consideră pe salvatorul său îngerul său salvator. Bărbatul a suferit, la rândul său, arsuri, însă a reușit să stingă flăcările cu care se lupta artista.

„Atunci a venit un înger păzitor. Un tânăr de 36 ani care m-a trântit la pământ, a stins cum a putut flăcările și s-a ars și el la mână, i s-au descarnat degetele, e un erou. Și am rămas în pielea goală în cimitir, fără frunză, fără nimic. Când am ajuns la spital aveam pământ din cap până și în organele genitale.

Am înțeles ca unii m-au filmat și mi-au făcut fotografii pe care le-au distribuit în online vreo 3 ore. În astea trei ore s-a văzut film cu mine dezbrăcată, în pielea goala. Nu știu cine a sistat difuzarea.”, a mai declarat Doina Ghițescu.

Doina Ghițescu a avut arsuri de gradul II și III

După ce tânărul a stins focul de pe actriță, oamenii din jur au încercat să o ajute. Din păcate, au făcut mai rău fiindcă nu știau că, potrivit sfaturilor medicilor, peste arsuri nu se toarnă apă. Actrița a fost transferată, pe atunci, de urgență, la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Ei n-au știut ca nu se pune apa peste rănile arse. După ce mi-a stins flăcările acel băiat, au venit cu apa din borcanele si galetile de la florile morților si au turnat-o pe corp. Atunci s-au infectat si mai tare rănile.

M-au internat de urgență. Am avut arsuri de gradul II și III cu profunzimi, care patru zile au fost de operație. Nu aveau locuri la femei, m-au băgat la bărbați. Știți cum stau arșii in spital? Dezbrăcați in pielea goala! Bărbații erau arși la penisuri, la picioare, la mâini, la ochi. La mine a ars tot fundul, partea dreapta a spatelui si pe mana”, a dezvăluit Doina Ghițescu, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.