Sari la conținut

Celebru neurochirurg, în comă timp de 7 zile. Ce a văzut în lumea spirituală i-a schimbat viața pentru totdeauna

Celebru neurochirurg, în comă timp de 7 zile. Ce a văzut în lumea spirituală i-a schimbat viața pentru totdeauna

Un celebru neurochirurg a împărtășit o poveste neobișnuită a autodescoperirii și a miracolelor medicale, după ce susține că a experimentat viața de apoi în timpul unei come de șapte zile.

Dr. Eben Alexander, autorul cărții Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey, și-a dedicat viața demonstrării existenței raiului în urma propriei experiențe din „Valea Gateway”, după o leziune cerebrală gravă. Vorbind exclusiv cu The U.S. Sun despre experiența sa ciudată, doctorul Alexander a descris că a văzut un ghid spiritual frumos pe o aripă de fluture care l-a dus printr-o gaură de vierme.

Pe data de 10 noiembrie 2008, Eben Alexander s-a trezit cu dureri mari de cap și spate, care aveau să-i schimbe viața definitiv. Doctorul în vârstă de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii abia dacă îi mai dădeau 2% şanse de supraviețuire. În 2008, a intrat în comă din cauza unei infecții bacteriene acute care a produs ravagii în creier.

Rapoarte medicale recente arată că mintea lui „nu era în stare să aibă vreun vis sau halucinații”, a spus Alexander pentru The U.S Sun, dar a reușit totuși să asiste la o întâlnire care i-a schimbat viața.

Raiul există. E o lume a perfecțiunii, ca în lumea idealurilor lui Platon

În timp ce lupta pentru viața lui, dr. Alexander a început să vadă imagini întunecate, dar își amintește că nu i-a fost frică.

„Când le descriu oamenilor aceste imagini, ei consideră că nu este un loc foarte plăcut”, a spus el când a fost întrebat cum era raiul.

Dr. Alexander a spus că a fost înconjurat de întuneric neformat și „nu are nicio amintire” despre propria sa viață. Din fericire, a fost salvat de o „lumină albă” care a venit împreună cu o „melodie perfectă”.

„Și toate acestea m-au tras în sus prin această gaură de vierme, sau portal de lumină, în Valea Gateway, așa cum o numesc eu”.

După ce a ieșit din gaura de vierme, Alexander a asistat la o lume „perfectă” cu câteva „trăsături pământești”. El a descris un tărâm cu „frumoase păduri foarte luxuriante și cascade în bazine de un albastru cristalin, absolut spectaculoase și frumoase”.

„A fost cam ca lumea idealurilor lui Platon. Era o lume a perfecțiunii”, a spus neurochirurgul, înainte de a detalia cum arăta ghidul său spiritual.

Prezența „iubirii pure” avea „ochi albaștri strălucitori, pomeți înalți, frunte înaltă și zâmbet larg”, a spus doctorul Alexander – dar nu a rostit niciun cuvânt. Ghidul l-a umplut cu mesaje de dragoste pură nealterată în timp ce au călătorit spre destinația finală pe care o descrie drept „Nucleul”.

Pe site-ul său, doctorul își descrie călătoria către „întunericul nesfârșit de cerneală” din The Core și ascultând imnurile tunătoare ale corurilor angelice. Dr. Alexander a mai susținut că există o divinitate, cunoscută de mulți drept Dumnezeu, dar a spus că entitatea nu poate fi definită.

„Allah, Vishnu, Iehova, Yahweh – numele iti stau în cale, iar detaliile contradictorii ale religiilor ortodoxe ascund realitatea unei surse atât de iubitoare și creative”, a scris Alexander.

Une spiritualité spontanée, NDE du Dr. Eben Alexander -

Celebru neurochirurg, în comă timp de 7 zile. Ce a văzut în lumea spirituală i-a schimbat viața pentru totdeauna

În timpul comei sale de o săptămână, Alexander a spus pentru The U.S Sun că a trecut prin mai multe niveluri, primind întotdeauna același mesaj: „Ești profund iubit și prețuit pentru totdeauna. Nu ai de ce să te temi.”

După șapte zile de luptă pentru viața lui, Alexander s-a trezit – iar familia sa a fost șocată de noul bărbat pe care l-au găsit. „Cred că mi-a speriat enorm familia”, a spus el. „Toți sunt încântați, dar în primele 36 de ore în care am fost cam nebun.”

În timp ce încă se recupera, Alexander a spus că și-a speriat sora comportându-se ca un „mic Buddha” în fața celor dragi.

„Stăteam pe pat ca acest mic Buddha doar spunând: „Totul este bine” privind pe toată lumea adânc în ochi”, a spus el, „dar acum, nu-mi amintesc asta”.

În ciuda severității experienței, despre care el susține la un moment dat că a fost „o spirală ireversibilă a morții”, medicul a făcut o recuperare miraculoasă care aparent a sfidat șansele. Această experiență dincolo de puterea de înțelegere omanească a transformat relația lui Alexandru cu religia și Dumnezeu, care, după ce o experiență tragică cu familia sa natală, renunțase complet la credință cu doar câțiva ani înainte.

A intrat în comă ateu, s-a întors la viață credincios

Dr. Alexander a fost adoptat și a crescut metodist, dar a început să pună mai mult la îndoială religia când a început să studieze la Harvard. „Nu puteam să-mi dau seama cum ar putea supraviețui conștiința morții creierului și a corpului”, își amintește el. „Acesta a fost un mare mister pentru mine și de aceea cred că am trecut prin această călătorie extraordinară.”

El a renunțat oficial la religie după ce a luat legătura ca adult cu părinții săi naturali. După ce a întins legătura cu ei, a fost respins, ceea ce a spus că l-a determinat să devină agnostic. Opt ani mai târziu, chiar înainte de experiența în apropierea morții, a contactat din nou familia și au primit un răspuns pozitiv. În cele din urmă și-a întâlnit familia și a fost îmbrățișat pentru prima dată de părinții săi naturali.

„Nu pot să vă spun cât de puternică a fost această experiență, dar acesta a fost cu adevărat începutul”, a spus Alexander. „Realitatea profundă este că orice religie se concentrează absolut pe iubirea necondiționată, includerea completă a tuturor, fără excludere, bunătate, milă, acceptare și iertare. Dacă acestea sunt principiile adevărate și profunde ale religiei, ei au tot dreptul să continue”.

Alexandru percepe acum religia ca ceva care ar trebui să unească pe toți oamenii și crede cu fermitate, dacă nu face asta, ar trebui să se renunțe la ea.

„Dacă sunt combativi, dacă sunt împotriva altora, au căzut complet departe de calea profeților și misticilor originari”, a spus el. „Nu au nimic de-a face cu învățătura inițială a profeților, dar cred că, altfel, ceea ce căutăm este o unificare”.

Dr. Eben Alexander, az idegsebész, aki azt állítja, találkozott Istennel

Neurochirurg american: Pregătiți-vă pentru moarte!

Recomandarea medicului după experiența lui aproape de moarte este simplă: nu aștepta.

„Nu este vorba doar despre ceea ce se întâmplă atunci când mori, dar cel mai important este modul în care faci fiecare alegere astăzi în a te trata pe tine însuți și a-i trata pe ceilalți”, a spus dr. Alexander.

„Nu așteptați să faceți o revizuire a vieții la sfârșitul vieții. Ce risipă este asta. De ce să nu faci recenzii zilnice sau săptămânale?”

El i-a sfătuit pe oameni să se facă mereu disponibili pentru a-i sluji „pe cei mai mici, pe cei aflați pe ultimul loc și pe cei pierduți”. Alexander a continuat: „Așa te pregătești pentru când ești pe patul de moarte, când vei realiza atunci când ți se alătură aceste suflete care vin din viața de apoi să te întâmpine”.

Doctorul recunoaște cu mândrie că nu îi este frică de moarte, dar profită de fiecare moment pe care îl are în acest tărâm pământesc. „Cred că cel mai important lucru de spus este că avem un scop real pentru a fi aici. Există un sens în viața noastră, iar dovezile din punct de vedere neuroștiințific că conștiința noastră supraviețuiește morții corporale și că forța de conectare a iubirii este cel mai important lucru, este copleșitoare.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.