Sari la conținut

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor investighează inflamația cardiacă la adolescenți și tineri adulți provocată de vaccinul covid-19. Ce vaccinuri sunt vizate?

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) declară că investighează rapoarte de inflamație cardiacă la adolescenți și tineri adulți care au fost vaccinaţi împotriva virusului Partidul Comunist Chinez (PCC), aşa cum au poreclit jurnaliştii The Epoch Times maladia care ne-a creat atâtea probleme – Covid-19,

Observând că au existat „relativ puține” rapoarte de cazuri „ușoare” de miocardită, agenția a spus că Grupul său de lucru tehnic pentru siguranța vaccinului COVID-19 ar trebui să investigheze și să comunice descoperirile destinatarilor vaccinului.

Agenția a spus că vaccinurile care utilizează tehnologia ARNm – de la companiile farmaceutice Pfizer și Moderna – par să provoace problema. Vaccinurile care utilizează ARNm, care sunt relativ neobișnuite, utilizează acid ribonucleic messenger (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imunitar în interiorul unei persoane, în timp ce vaccinul Johnson & Johnson folosește în schimb un adenovirus care a devenit incapabil să se reproducă.

Rapoartele de miocardită au fost în special la adolescenți și adulți tineri – și sunt mai susceptibile să apară la bărbați. Simptomele apar și după a doua doză, la aproximativ patru zile de la vaccinare, a declarat Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare într-o declarație din 17 mai.

Majoritatea cazurilor par a fi ușoare, iar urmărirea cazurilor este în curs”, a declarat agenția în declarație, adăugând că „membrii consultativului au considerat că informațiile despre rapoartele de miocardită ar trebui comunicate furnizorilor”.

Nu se specifică câți indivizi au fost afectați și s-au recomandat investigații suplimentare.

„Informații suplimentare ar trebui colectate prin examinarea dosarului medical despre potențialele cazuri de miocardită care au fost raportate în VAERS”, potrivit CDC, referindu-se la sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccin. Informatiile despre acest potential eveniment advers ar trebui furnizate clinicienilor pentru a imbunatati recunoasterea timpurie si gestionarea adecvata a persoanelor care dezvolta simptome de miocardita dupa vaccinare.

Dr. Amesh Adalja, un cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, a declarat pentru Reuters că unele vaccinuri pot provoca miocardită și a spus că este important să se monitorizeze dacă este legat de vaccinurile anti-COVID-19.

„Vaccinurile vor fi fără echivoc mult mai benefice, depășind acest risc foarte scăzut, dacă este stabilit în mod concludent”, a spus el.

„Poate fi pur și simplu o coincidență faptul că unele persoane dezvoltă miocardită după vaccinare”, a declarat dr. Celine Gounder, specialist în boli infecțioase pentru The New York Times. „Este mai probabil ca așa ceva să se ceva total întâmplător, pentru că atât de mulți oameni sunt vaccinați chiar acum”.

Ministerul israelian al Sănătății anunţa în aprilie că monitorizează un număr mic de cazuri de persoane care dezvoltă inflamații cardiace după ce au primit vaccinul Pfizer.

Dar, tot în acea lună, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat că oficialii nu au găsit nicio legătură între vaccinurile COVID-19 și miocardita în rândul membrilor armatei.

„Nu am văzut niciun semnal și am căutat intenționat acest semnal în cele peste 200 de milioane de doze pe care le-am administrat”, a spus ea pe 27 aprilie.

Oficialii Pfizer și Moderna nu au răspuns până acum la o solicitare de comentarii formulată de The Epoch Times.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel