marți, mai 30, 2023

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că va fi necesar să primiți o injecție suplimentară de rapel în viitor.

În timpul unui interviu la emisiunea CBS Face the Nation on Sunday, gazda Margaret Brennan a întrebat dacă este nevoie de o a patra doză de vaccin, potrivit Insider.

„Este necesar un al patrulea rapel chiar acum”, a răspuns Bourla. „Protecția pe care o obțineți de la a treia este suficient de bună, de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese”.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

„Nu este atât de bun împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult”, a adăugat el. „Dar doar trimitem acele date către FDA și apoi vom vedea ce vor spune și experții în afara Pfizer”.

Bourla a spus anterior că o a patra doză ar fi esențială pe fondul răspândirii COVID-19. Potrivit NBC News, gigantul farmaceutic va prezenta în curând date Food and Drug Administration cu privire la al patrulea vaccin.

„Cred că vom transmite FDA un progres semnificativ al datelor despre necesitatea unei a patra doze și trebuie să tragă propriile concluzii, desigur, și apoi CDC”, a declarat Bourla vineri pentru CNBC. „Este clar că este nevoie într-un mediu de omicron de a stimula răspunsul imun”.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Țări precum Suedia și Israel au fost printre primele care au oferit un stimulent suplimentar comunităților cu risc ridicat.

Studiile au arătat că trei vaccinuri pot fi suficiente pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus pentru o lungă perioadă de timp. Potrivit unui raport New York Time de luna trecută, un expert a spus că au observat profituri în scădere de la doze suplimentare.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...


Cazuri Covid în România, 13 Martie

Până ieri, 13 Martie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.626 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.117 mai puțin decât în ziua anterioară. 180 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private