joi, februarie 9, 2023

Un joc pe calculator e singura metodă, descoperită de cercetători, care poate scădea considerabil riscul de a dezvolta demență. Cu cât o persoană îl practică mai des, cu atât șansele de apariție a bolii sunt mai mici.

Cercetătorii au analizat 2802 de adulți sănătoși cu vârste de 74 de ani, pe o perioadă de 10 ani.

”Am observat că acest joc a scăzut riscul dezvoltării demenței cu până la 29%, însă trebuie să investigăm de cât timp e nevoie să-ți antrenezi creierul cu acest joc pentru rezultate mai bune”, a explicat dr. Jerry Edwards, cercetător la Universitatea din Florida, pentru dailymail.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ce înseamnă un gram de sare și cum ...

Jocul poartă denumirea de Double Decision (decizie dublă), iar cei care îl joacă trebuie să privească la un ecran, în centrul căruia se află o mașină pe care să o urmărească cu privirea, în timp ce apar alte obiecte sau mașini care să le distragă atenția. Pe măsură ce joci, mașina apare pe ecran mai repede și mai mică, fiind mai dificil de urmărit cu privirea.

Jocul e cel mai bun antrenament pentru creier, prevenind apariția demenței și poate fi jucat AICI.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private