joi, iunie 4, 2020

Deseori blamate, întrucât fac parte din categoria carbohidraților, pastele sunt evitate de cei care țin la siluetă.

Cercetătorii italieni spun însă că un anume fel de paste sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară și previn infarctul, consumate echilibrat.

Nu toate pastele intră în această categorie, ci doar cele bogate în fibre, preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct, potrivit netdoctor.co.uk.

Citește și:

Cercetătorii din Pisa au testat teoria de mai sus pe șoareci de laborator, hrănindu-i cu acest nou tip de paste, după care le-au indus stopul cardiac. Șoarecii care au mâncat paste de orz au supraviețuit în număr mai mare și au suferit mai puține leziuni ale inimii decât șoarecii din alt grup de teste, care fuseseră hrăniți cu paste normale. Profesorul Vincenzo Lionetti, care a condus cercetarea, a declarat:

Citește și:

”E prima oară când efectul unui by pass natural a fost susținut de alimentație. În acest caz, paste cu beta-glucan de orz. Este primul studiu care arată cum un consum de paste îmbogățite cu beta-glucan reduce mortalitatea și susține sănătatea inimii.”

Mai mult, crede că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.

Totuși, să nu uităm că este un studiu singular, înainte de a ne repezi să dăm iama în paste. Plus că studiul a fost făcut pe șoareci, încă nu este sigur rezultatul în cazul oamenilor. Cele mai importante măsuri pentru sănătate vor rămâne mereu cele legate de cumpătare, mișcare zilnică și limitarea alimentelor, căutându-le mereu pe cele naturale, fără multe adaosuri.

Citește și:

Iar pastele rămân o alternativă sănătoasă, luând model însuși poporul italian, care consumă acest fel de mâncare zilnic, dar în porții mici și cât mai simplu preparate. Ideal, cu suc de roșii făcut în casă și verdeață.

Parteneri