Categories: Ştiri sănătate

Cercetătorii italieni au dat verdictul: acest aliment banal este bun pentru INIMĂ, are efectul unui bypass natural

Deseori blamate, întrucât fac parte din categoria carbohidraților, pastele sunt evitate de cei care țin la siluetă.

Cercetătorii italieni spun însă că un anume fel de paste sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară și previn infarctul, consumate echilibrat.

Nu toate pastele intră în această categorie, ci doar cele bogate în fibre, preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct, potrivit netdoctor.co.uk.

Cercetătorii din Pisa au testat teoria de mai sus pe șoareci de laborator, hrănindu-i cu acest nou tip de paste, după care le-au indus stopul cardiac. Șoarecii care au mâncat paste de orz au supraviețuit în număr mai mare și au suferit mai puține leziuni ale inimii decât șoarecii din alt grup de teste, care fuseseră hrăniți cu paste normale. Profesorul Vincenzo Lionetti, care a condus cercetarea, a declarat:

”E prima oară când efectul unui by pass natural a fost susținut de alimentație. În acest caz, paste cu beta-glucan de orz. Este primul studiu care arată cum un consum de paste îmbogățite cu beta-glucan reduce mortalitatea și susține sănătatea inimii.”

Mai mult, crede că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.

Totuși, să nu uităm că este un studiu singular, înainte de a ne repezi să dăm iama în paste. Plus că studiul a fost făcut pe șoareci, încă nu este sigur rezultatul în cazul oamenilor. Cele mai importante măsuri pentru sănătate vor rămâne mereu cele legate de cumpătare, mișcare zilnică și limitarea alimentelor, căutându-le mereu pe cele naturale, fără multe adaosuri.

Iar pastele rămân o alternativă sănătoasă, luând model însuși poporul italian, care consumă acest fel de mâncare zilnic, dar în porții mici și cât mai simplu preparate. Ideal, cu suc de roșii făcut în casă și verdeață.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

2 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

2 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

2 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

3 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian