miercuri, iulie 28, 2021

Cercetătorul Octavian Jurma, atac la autorități: La noi, unde „pandemia s-a terminat”, guvernul are bani să dea doar pentru rabla electrocasnică, nu și pentru a stimula vaccinarea.

Cercetător specializat

în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, Octavian Jurma a devenit cunoscut prin proiecțiile sale asupra ratelor de infectare din timpul pandemiei. Dar și prin  criticile aduse autorităților și modului de gestionare defectuoasă a situației pe care acestea l-au avut deseori în perioada ultimului an.

Octavian Jurma: Declarațiile astea sunt la propriu halucinante”

Octavian Jurma nus e dezice de renumele său și, într-o postare recentă pe Facebook, se arată indignat de declarația premierului Florin Cîțu că a fost atinsă ținta propusă de Guvern pentru a elimina pandemia.

„Declaratiile astea sunt la

propriu halucinante…  “Tinta sa eliminam pandemia a fost atinsa!” Wow! Am impresia ca sunt intr-o realitate paralela. Dar daca o spune azi Primul Ministru si saptamana trecuta Presedintele, trebuie ca e adevarat.

Cu asa asigurari, singurul meu motiv de ingrijorare mai ramane faptul ca, pana acum, declaratii de o asemenea impertinenta au iritat atat de tare divinitatea incat au fost urmate exact de opusul lor in realitate.

O alta declaratia halucinogena din februarie 2021, “tulpina britanica este sub control”, a fost urmata de Valul 3 si ne-a costat [oficial]

12,000 de vieti. Nu imi doresc sa aflu cate vieti o sa ne coste “pandemia s-a terminat” si implicit “campania de vaccinare s-a terminat odata cu pandemia”.

Asa incat sa ne rugam: “Doamne iarta-i, ca nu stiu nici ce fac si nici despre ce vorbesc!””, a scris Jurma pe contul său de Facebook.

La noi, unde „pandemia s-a terminat”, guvernul are bani să dea doar pentru rabla electrocasnică, nu și pentru a stimula vaccinarea

De asemenea, după ce în presă a apărut o știre conform căreia Grecia oferă bani dar și zone speciale în baruri și restaurante pentru persoanele

vaccinate, cercetătorul Octavian Jurma le-a imputat autprităților din România delăsarea în ceea ce privește campania națională de vaccinare anti-covid.

„Intre timp in Grecia, unde pandemia nu s-a terminat, guvernul are bani sa dea tinerilor care se vaccineaza 150 euro in semn de pretuire pentru rabdarea si solidaritatea lor.

La noi, unde pandemia s-a terminat, guvernul are bani sa dea doar pentru rabla electrocasnica nu si pentru a stimula vaccinarea.

In Grecia unde vaccinarea este o prioritate nationala, cei care se vaccineaza au beneficii suplimentare fata de cei care nu vor sa

se vaccineze. Prin urmare in Grecia 47% din populatie e vaccinata cu minim o doza de vaccin, un target pe care Romania il poate atinge abia in anul 2023 in ritmul actual de vaccinare (nu e o metafora)”, a punctat Jurma.

Siguranța familiei mele este prioritatea mea numarul 1 în această perioadă

Octavian Jurma a explicat de ce alege Grecia ca loc de vacanță.

„Drept urmare am ales Grecia, unde ma simt in siguranta, pentru vacanta cu familia mea.

Da, poate ca sunt egoist, insa siguranta familiei mele este prioritatea mea numarul 1 in aceasta perioada. Am stat toti in alerta luni de zile iar acum pandemia e in reflux si vreau sa ma relaxez in siguranta, nu doar sa ma relaxez. Pentru asta avem nevoie de spatii publice care nu sunt subminate de indoiala in autoritati ci intarite de increderea in autoritati.

Daca guvernul Greciei face mai mult pentru siguranta familiei mele in vacanta decat face guvernul tarii mele, atunci voi alege sa imi petrec vacanta acolo.

Probabil ca acest concept de autoritate in sensul de sursa de incredere lipseste in randul celor care ne conduc in criza. Pacat…

Cinste grecilor pentru ca nu au abandonat lupta si mi-au castigat increderea alaturi de alte zeci de mii de familii din Romania”, a mai scris Jurma.

Ultimele stiri

Parteneri