joi, august 5, 2021

Care sunt noile reguli noi pentru intrarea în Grecia? Copiii sub 12 ani nu mai au nevoie de niciun fel de test.

Potrivit informaţiilor transmise de către Ministerul Turismului din Grecia, autoritățile

elene au decis două schimbări importante în procesul de control al sănătăţii turiştilor care intră în ţară. Sunt condiții noi pentru cei care vor să își petreacă vacanța în Grecia. Testele rapide sunt recunoscute, însă doar în anumite condiții.

Astfel, începând de pe 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:

1) Testele rapide sunt recunoscute. De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de

intrare în Grecia. De menţionat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat şi rezultatul emis în limba engleză.

2) Creşterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turişti! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în ţară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani şi peste, în loc de 6 ani, aşa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligaţia să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Cele două modificări anunţate (testele rapide şi modificarea limitei de

vârstă pentru copii) completează regimul de control existent. În continuare rămâne în vigoare şi prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:

  • certificatul de vaccinare
  • test PCR negativ sau antigen
  • certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni

Reamintim că, până acum, copiii cu vârsta de peste 6 ani erau obligați să prezinte un test. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că, cu toate că avem acest test rapid negativ, nu se poate intra în Grecia dacă nu ai completat formularul de identificare a pasagerului, care trebuie făcut cu 24 de ore înainte de intrarea

în Grecia.

Noile reguli sunt valabile până la data de 26 iunie, cu posibilitate de prelungire, în funcție de situația epidemiologică din teritoriul elen. Veștile sunt bune și din punct de vedere meteorologic.

„Deocamdată, au scăzut foarte mult cazurile de infectare. Am ieșit din zona galbenă și, dacă se menține această rată de infectare scăzută, atunci vor rămâne aceste condiții. Dar trebuie să precizăm că și aici, în Grecia, am avut ploi torențiale în săptămâna aceasta, dar, începând de săptămâna următoare, temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius”, a declarat corespondentul

în Grecia, potrivit Antena 3.

Ultimele stiri

Parteneri