Sari la conținut

Certificatul COVID pentru intrarea în România. Rafila a făcut anunțul pentru românii din Diaspora

Certificatul COVID pentru intrarea în România va fi adoptat în câteva zile. Informații noi pentru toți românii din Diaspora: „Rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europe…”, a declarat ministrul Sănătății.

Certificatul COVID pentru intrarea în România. Rafila a făcut anunțul pentru românii din Diaspora

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, estimează că în cursul acestei săptămâni va fi adoptat certificatul digital COVID necesar în vederea traversării frontierei de stat a României.

Certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României

„Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României: în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt, va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi, aici, sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene, condiţiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi, bineînţeles, funcţionării activităţilor economice şi sociale”, a spus el în debutul şedinţei de guvern.

Citeste si:

Certificatul Covid va ușura toate procedurile de la frontieră și, astfel, noile condiții de intrare în țară vor atrage turiștii. Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, consideră măsurile sunt un prim pas pentru redresarea acestui sector.

Burcea: vaccinaţii să nu mai aibă nevoie de nimic altceva

„Mulţumim Guvernului şi mai ales primului ministru, au fost trei întâlniri cu primul ministru, dar mai ales domnului doctor Rafila, pentru că au reuşit să facă un lucru bun. Relaxarea condiţiilor de călătorie e un lucru foarte bun. Este o zi foarte bună, este o măsură foarte bună. În primul rând pentru că măsurile au ajuns în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în Europa. Pentru că aşa cum a zis domnul Rafila (ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila n.r) acum o săptămână, nu mai contează numărul de infectaţi, ci contează presiunea pe sistemul sanitar, ceea ce este corect. Acum măsurile s-au aliniat. Iată că România a decis ca, inclusiv la călătoriile în afara Europei, vaccinaţii să nu mai aibă nevoie de nimic altceva. În acest moment este un real avantaj pentru un vaccinat”, a spus Burcea, potrivit stiridiaspora.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.