Sari la conținut

Belgia suspendă de urgență vaccinarea cu acest vaccin! O femeie a murit imediat după administrarea primei doze de vaccin!

Pfizer
Sursă foto: Doctorul Zilei
A început procesul cu Pfizer

Guvernul belgian a declarat miercuri că suspendă vaccinările cu vaccinul COVID-19 al celor de la Johnson & Johnson pentru persoanele cu vârsta sub 41 de ani. Această suspendare se datorează decesului unei femei și a efectelor secundare severe suferit imediat după primirea primei doze, conform Reuters.

“În cadrul ședinței interministeriale am decis să mai administrăm temporar vaccinul Janssen doar populației generale cu vârsta de 41 de ani sau mai mult, în așteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc din partea Agenției Europene a Medicamentului”, au declarat oficialii belgieni, citați de Reuters.

Autoritățile cred, totuși, că această decizie va avea un impact extrem de redus asupra campaniei. Precizează că este doar o măsură de precauție și au solicitat în acest sens și un punct de vedere de la Agenția Europeană Medicamentului.

Pe data de 21 mai, în Belgia a decedat o femeie care avea sub 40 de ani, după ce fusese internată la spital cu tromboză severă și deficit de trombocite, după vaccinare. Presa locală belgiană precizează că aceasta primise vaccinul la locul de muncă. Până acum, 80% dintre vaccinurile Johnson & Johnson au fost administrate belgienilor de peste 45 de ani.

Pe 20 aprilie, Agenția Europeană a Medicamentului anunța că există o ”posibilă legătură” între apariția trombozelor și vaccinarea cu Johnson&Johnson și a cerut menționarea riscului în prospectul serului, reafirmând că “beneficiile vaccinului depășesc riscurile”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel