sâmbătă, septembrie 26, 2020

Declarații cutremurătoare ale unui virusolog chinez. Specialistul a spus marți seara, la emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News că guvernul chinez a fabricat și lansat intenționat virusul SARS-CoV-2 care a închis lumea, practic.

Carlson a întrebat-o clar pe medicul Li-Meng Yan dacă e de părere că virusul a fost scăpat intenționat de către guvernul chinez. ”Desigur, a fost intenționat”, a răspuns dr. Li-Meng Yan.

Citește și:

Medicul a continuat și a spus că multe dovezi vor ieși la iveală în acest sens.

Specialistul virusolog a lucrat atât în China, ca medic, cât și pentru laboratoarele OMS, încă de la începutul pandemiei, pentru a descifra tainele noul coronavirus.

”Din experiența pe care o am, vă spun că acesta este un virus creat în laborator și lăsat liber în lume să producă daune.”

Fox News a mai prezentat în urmă cu ceva timp ipoteza medicului Yan când acuza China că nu spune tot adevărul legat de gestionarea virusului. Cu resursele din China, Yan a încercat să strângă cât mai multe informații legate de virusul cel nou, pe măsură ce autoritățile chineze blocau specialiștii din afara țării să cerceteze problema.

Citește și:

Dr. Yan crede că guvernul chinez a ignorat cercetarea care ar fi putut salva vieți, acuzând China că nu a avertizat din timp lumea în legătură cu pericolul virusului. Departamentul de Stat nu a comentat imediat la cererea postului Fox, legată de intervenția dr. Yan. Ulterior, Universitatea din Hong Kong a criticat poziția medicului și a contestat informațiile prezentate de aceasta: ”Dr. Yan nu a condus niciun studiu legat de transmiterea noului coronavirus de la om la om în intervalul decembrie 2019 – ianuarie 2020”.

Citește și:

Yan, care spune că este printre primii oameni de știință din lume care a cercetat noul coronavirus, a fugit din China și în prezent se teme de represalii, potrivit Fox News.

Parteneri