vineri, aprilie 16, 2021

Declarații cutremurătoare ale unui virusolog chinez. Specialistul a spus marți seara, la emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News că guvernul chinez a fabricat și lansat intenționat virusul SARS-CoV-2

care a închis lumea, practic.

Carlson a întrebat-o clar pe medicul Li-Meng Yan dacă e de părere că virusul a fost scăpat intenționat de către guvernul chinez. ”Desigur, a fost intenționat”, a răspuns dr. Li-Meng Yan.

Medicul a continuat și a spus că multe dovezi vor ieși la iveală în acest sens.

Specialistul virusolog a lucrat atât în China, ca medic, cât și pentru laboratoarele OMS, încă de la începutul pandemiei, pentru a descifra tainele noul coronavirus.

”Din experiența pe care o am, vă spun că acesta este un virus creat în laborator și lăsat liber în lume să producă daune.”

Fox News a mai prezentat

în urmă cu ceva timp ipoteza medicului Yan când acuza China că nu spune tot adevărul legat de gestionarea virusului. Cu resursele din China, Yan a încercat să strângă cât mai multe informații legate de virusul cel nou, pe măsură ce autoritățile chineze blocau specialiștii din afara țării să cerceteze problema.

Dr. Yan crede că guvernul chinez a ignorat cercetarea care ar fi putut salva vieți, acuzând China că nu a avertizat din timp lumea în legătură cu pericolul virusului. Departamentul de Stat nu a comentat imediat la cererea postului Fox, legată de intervenția dr. Yan. Ulterior, Universitatea

din Hong Kong a criticat poziția medicului și a contestat informațiile prezentate de aceasta: ”Dr. Yan nu a condus niciun studiu legat de transmiterea noului coronavirus de la om la om în intervalul decembrie 2019 – ianuarie 2020”.

Yan, care spune că este printre primii oameni de știință din lume care a cercetat noul coronavirus, a fugit din China și în prezent se teme de represalii, potrivit Fox News.

Ultimele stiri

Parteneri