Sari la conținut

Cinci metode simple și eficiente să slăbești fără să ții dietă

Schimbarea câtorva obiceiuri alimentare sau a întregului stil de viaţă sunt mai importante pentru starea de sănătate decât orice tip de regim alimentar foarte strict sau chiar înfometarea.

În continuare, câteva sfaturi pentru o siluetă mai suplă, obţinută cu efort minim şi cu efecte pozitive pe termen lung.

1.Mănâncă încet

Savurează fiecare bucăţică de mâncare, miroase, admiră şi gustă încet orice aliment sau băutură. Încearcă să mănânci o masă normală timp de 20 de minute. Oamenii, în ziua de astăzi, au ajuns să mănânce prea repede, fapt ce bulversează creierul care nu mai primeşte semnale corecte de la stomac. Nu mai facem diferenţa între senzaţia de foame şi cea de saţietate.
2.Dormi mai mult, cântăreşti mai puţin

Răbdarea şi relaxarea sunt armele pe care trebuie să le ai dacă vrei să slăbeşti. Adaugă o singură oră de somn în plus, în fiecare noapte, iar efectul va fi total neaşteptat: într-un an poţi să slăbeşti 6 kilograme fără să faci nimic altceva în acest sens. Studiile au dovedit că persoanele care nu dorm suficient au tendinţa să mănânce alimente mai grase.

3.Mănâncă mai mult

Nu cantitatea este problema, ci calitatea alimentelor. Mai exact, categoriile de alimente pe care le mâncăm sunt cele care fac diferenţa şi nu cantitatea. Nutriţioniştii recomandă creşterea consumului de legume, alimentele bogate în fibre şi consumul de apă.

4.Supa de legume- minunea gustoasă care slăbeşte

Nu trebuie adoptat un nou stil alimentar, o dietă completă, este de ajuns să introduci în alimentaţia ta obişnuită, din când în când, supa. Legumele fierte sunt şi foarte hrănitoare, nu au multe calorii şi sunt foarte sănătoase.

5.Stabileşte-ţi obiective clare

Cel mai simplu este să iţi pui undeva la vedere o haină, o rochie, o pereche de blugi în care nu mai încapi prea bine, care te strânge. Psihologic este foarte important să ai un obiectiv şi să îşi reaminteşti frecvent pentru ce lupţi. Propune-ţi să poţi purta din nou hainele preferate în care nu mai încapi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.