marți, septembrie 28, 2021

Orgasmul ajută la reducerea stresului, a depresiei, stimulează circulaţia cerebrală şi chiar ameliorează durerile. Însă numai una din trei femei declară că are orgasm aproape de fiecare dată când face sex.

Cauzele pentru care unele femei nu simt plăcere în pat sunt numeroase şi foarte diferite.

1. Problemele cu circulația

Se ştie de mult timp că, în cazul bărbaţilor, problemele sexuale sunt provocate de cele mai multe ori de o circulaţie proastă. Viagra are efect tocmai pentru că ajută la rezolvarea acestor probleme vasculare.

Cercetătorii cred că şi în cazul femeilor apare această tulburare. Ca şi penisul, clitorisul are nevoie de un bun flux sanguin, spune medicul Graham Jackson, cardiolog la Guy’s and St Thomas’ Hospitals din Londra.

2. Pilulele contraceptive

Un

studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Universitatea Indiana, pe 1.101 femei, a demonstrat că acelea care luau contraceptive aveau mai puţine orgasme şi un apetit sexual mult mai scăzut decât femeile care foloseau contracepţie fără hormoni, de exemplu prezervativele.

Medicul Cynthia Graham, de la Universitatea Southampton, spune că de fapt pilulele scad dorinţa sexuală, femeile fac mai puţin sex, de aceea şi numărul mai scăzut de orgasme. Nu este vorba de o influenţa directă asupra capacităţii de a avea un orgasm.

3. Îmbătrânirea

Femeile mai în vârstă au un nivel mai scăzut

de testosteron, hormon responsabil cu orgasmul. Acesta stimulează alţi hormoni esenţiali, cum sunt oxitocina şi dopamina, dar şi oxidul nitric, substanţă care creşte fluxul sanguin în pelvis.

4. Kilogramele în plus

Creşterea în greutate duce la modificări hormonale, scade nivelul testosteronului şi astfel şi plăcerea resimţită în timpul actului sexual. În plus, persoanele obeze suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, boli care scad fluxul sanguin spre organele genitale şi spre creier.

5. Antidepresivele

Aceste medicamente, la fe ca şi antipsihoticele, au un puternic efect de inhibare

a orgasmului, spune profesorul de psihologie Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers.

De multe ori tratamentele sunt prescrise fără ca medicul să ţină cont de acest efect secundar. Cele mai multe antidepresive stimulează secreţia de serotonină, dar blochează producerea dopaminei, o altă substanţa esenţială pentru ca o persoană să poată avea orgasm.

Femeile care trebuie totuşi să ia aceste medicamente pot scăpa de efectul secundar nedorit dacă fac exerciţii fizice. Un studiu realizat de Universitatea Texas a arătat că este suficient ca femeile să facă 30 de minute de mişcare intensă

de trei ori pe săptămână, pentru a se simţi mai bine alături de partener.

 

Ultimele stiri